Люди

Українці - найсильніші у світі

Українці - найсильніші у світі

Відразу три перемоги в болгарському місті Пловдив вибороли Олександр Дмитрув, тренер із тхеквондо ITF, та його вихованець Валентин Слюсар. Участь у чемпіонаті світу взяли 1400 спортсменів із 82 країн.

– У минулому році я став срібним призером чемпіонату Європи, – розповідає 16-річний Валентин Слюсар, житель Івано-Франківська. – В цьому році  першим у юніорському багатоборстві виступав у категорії спортсменів віком 14 – 17 років. Переміг у фінальному спарингу, а також у спецтехніці. Відтак здобув звання майстра спорту України, що для мене дуже приємно. До цього чемпіонату я готувався увесь рік. Кожного дня тренувався по дві з половиною години. Також дотримувався певного режиму харчування – без мучних виробів, без жирних, солоних страв. Також не вживаю газованих напоїв. Натомість в моєму меню багато свіжих фруктів та овочів, нежирне м’ясо, варена риба, молочні продукти та джерельна вода.

Читайте також

Тренер Олександр Дмитрув
Тренер Олександр Дмитрув

Друзі, які навчаються з Валентином в гімназії № 2, кажуть, що він дуже активний, любить кататися на роликах і мріє стати тренером, як його наставник, який на чемпіонаті здобув «золото» і «бронзу» в особистому і командному заліках за виконання формалізованих вправ.

– Насправді це не просто вправи, – каже Олександр Дмитрув. – Адже оцінюються ритм, дихання, точність, сама схема виконання. До речі, в тхеквондо диханню відводиться дуже велика увага. Адже при спарингу на кожну вправу потрібен певний вид дихання: рівне, пришвидшене або сповільнене.

Читайте також

Олександр Дмитрув з вихованкою
Олександр Дмитрув з вихованкою

Тренуючи своїх вихованців, тренер і сам тренується, бере участь в різних змаганнях, а ще кожного дня обов’язково робить зарядку, бігає. І, звісно, дотримується такого ж режиму харчування, як і Валентин. А ще – мріє про нові перемоги своїх вихованців. 

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт, змагання
В тему

Останні матеріали