5 Грудня 2017
Новини

У бійців АТО масово діагностують онкологію. Кому це вигідно?

У бійців АТО масово діагностують онкологію. Кому це вигідно?

Інформаційна бомба від військового лікаря-волонтера Тетяни Білінскі, яка дивом вижила після отруєння газами в зоні АТО.

Через отруєння газами, що застосовувалися ворогом у ділянці Донецького аеропорту, в Тетяни Білінскі почали один за одним відмовляти внутрішні органи. Про це лікар-волонтер розповіла в ексклюзивному інтерв’ю для сайту t1.ua.

Маючи величезний лікарський досвід, жінка з перших днів перебування в українських лікарнях вимагала консультації військового токсиколога. Та їй у цьому відмовили. Мовляв, такого виду спеціалісти відсутні у штаті лікувального закладу.

Мало того, щоб знайти причину гострого тромбозу, який виник у жінки на фоні інтоксикації, за робочу версію було взято діагноз «онкологія».

– Я сперечалась до останнього! – наголошує пані Тетяна. – Адже в медичному висновку, який би ідентифікував мою патологію, чітко вказано: «Морфологічна картина гістопрепарату… може відповідати ранній стадії онкопроцесу або… гострій ІНТОКСИКАЦІЇ», яка і могла викликати подібні зміни. Друга частина висновку чомусь залишилася поза увагою лікарів. Волонтерам, які про це говорили, також рекомендувалося не поширюватися.

Отже, тема газів, які застосовувались і на Майдані, і в АТО,  була закритою! Продовжу. Зараз діагностується дуже багато випадків онкології як у бійців, так і у військових волонтерів. Це можна пояснити тим, що у зоні бойових дій є багато канцерогенів (радіоактивні та бойові отравляючі речовини - термінологія), які спричиняють ракові захворювання. Як приклад наведу застосування білого фосфору під час операції «Буря в пустелі» (Ірак). Було відзначено, що в американських військових, як і у місцевих жителів, значно піднявся рівень захворюваності на онкопатології. І якщо американські військові отримали значні компенсації, тому що їхні хвороби розцінились як бойова травма, то українські патріоти покинуті напризволяще зі своїм смертельним «загальним захворюванням». Про це говорять упівголоса в кулуарах  лікарі, б’ють на сполох волонтери, але офіційна робоча версія сплеску онкології у бійців АТО – стрес. Я ніколи не повірю, що немає робочої групи, яка би займалася цією проблемою. Хоча, як мені видається, вона має бути офіційною та відкритою: при МОЗі та Міноборони, де би досліджувалися питання онкоепідеміології.

– Що ж, – додає Тетяна Білінскі, – історія розсудить і розставить крапки над «і»: яку зброю, заборонену міжнародними конвенціями, використовували на Донбасі та які саме сторони конфлікту це робили. Бо немає нічого таємного, яке б із часом не стало явним. А поки що у стрічках новин ми постійно наштовхуємося на пости з проханням допомогти фінансово онкохворим бійцям АТО.

Якби я особисто чи волонтери , які намагалися мене спасти, повірили б у діагноз «онкологія», то мене б уже не було, реально. А так,  завдяки небайдужим людям, я потрапила на лікування у Будапешт, де мені успішно зробили трансплантацію печінки ( наголошу, що при діагнозі "онкологія" , який мені виставляли в Україні, пересадку органу в клініках ЄС мені ніхто б не проводив, тому що це один з основних протипоказів.

 

Більше читайте в інтерв'ю "Вражаючі спогади лікаря-волонтера про Донецький аеропорт"

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали