Відео

Новий скандал: Росія не їде на Олімпіаду-2018? (відео)

Новий скандал: Росія не їде на Олімпіаду-2018? (відео)

Через допінговий скандал, що триває кілька років, Росію не допускають до участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхьончхані.  Церемонія відкриття Ігор запланована на 9 лютого 2018 року.

Виняток буде зроблено лише для чистих у плані допінгу спортсменів, які зможуть виступити під нейтральним (олімпійським) прапором.

Про це повідомляється на сайті Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

На Олімпіаді не звучатиме російський гімн. Жоден співробітник Міністерства спорту РФ не буде акредитований на Олімпіаду-2018. МОК довічно відсторонив від відвідування будь-яких Олімпіад віце-прем’єра з питань спорту Віталія Мутка та колишнього заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

Олімпійський комітет Росії буде зобов’язаний відшкодувати витрати МОК, яких організація зазнала в процесі розслідування. Також Росія зробить внесок у створення «Незалежного органу з тестування» на суму 15 мільйонів доларів.

У жовтні російський президент Володимир Путін заявив, що допуск Росії до участі в Олімпійських іграх-2018 під нейтральним прапором, так само як і повний недопуск, будуть «приниженням для країни».

Як повідомлялося раніше, Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) отримало нові серйозні докази російської системи допінгу в Сочі-2014.

У рішенні також зазначено, що МОК залишає за собою право вживати заходи та накладати санкції на інших осіб, залучених до цієї системи.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему