20 Лютого 2018
Новини

У Конгресі США закликали готуватися до війни з Китаєм

У Конгресі США закликали готуватися до війни з Китаєм

Адмірал Гаррі Харріс, призначений новим послом США в Австралії, заявив у Конгресі, що Вашингтон повинен активно готуватися до війни з Китаєм. Про це повідомляє theguardian.com.

За словами адмірала, Китай постійно нарощує свою військову міць. Найближчим часом слід очікувати, що армія КНР у Південно-Китайському морі буде сильнішою за американську.

При цьому Харріс зауважив, що в США вважають за краще не помічати очевидного й ігнорують загрозу. За словами адмірала, політики повинні докласти всіх зусиль, щоб уникнути війни, але при цьому мають і готуватися до неї. Серед факторів небезпеки Харріс назвав будівництво Китаєм семи військових об’єктів на спірних островах у Південно-Китайському морі.

Читайте також: Як Китай планував знищити Америку

15 лютого посол КНР у США Цуй Тянькай заявив, що постійні нападки на Китай можуть мати погані наслідки.

11 лютого аналітична компанія RAND Corporation випустила доповідь про можливий сценарій війни між США і КНР. Експерти вказували, що китайські військові постараються уникнути прямого зіткнення з американськими солдатами. Акцент буде зроблений на кібератаки і виведення з ладу системи управління військами противника.

Нагадуємо, Секретна служба США відбила у китайців ядерний чемоданчик Трампа

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему