19 Лютого 2018
Новини

Секретна служба США відбила у китайців ядерний чемоданчик Трампа

Секретна служба США відбила у китайців ядерний чемоданчик Трампа

Співробітник секретної служби США влаштував бійку з китайським охоронцем під час візиту в Китай президента Дональда Трампа. Про це пише axios.com.

Інцидент стався, коли офіцер, який  супроводжував президента, з ядерною валізкою спробував увійти в зал для переговорів слідом за главою держави. Представник сторони, яка приймала, перегородив йому шлях. Глава апарату Білого дому Джон Келлі не зміг урегулювати непорозуміння, китайський офіцер безпеки схопив його, після чого співробітник Секретної служби повалив охоронця на підлогу.

Чтатйте також: Трамп заявив, що хоче подружитися з Кім Чен Ином

Видання уточнює, що жоден громадянин Китаю навіть не доторкнувся до ядерної валізки, не кажучи про отримання доступу до неї. Членів американської делегації попросили не розголошувати цей інцидент.

Згідно з інструкцією, поруч із главою Білого дому постійно перебуває спеціальний офіцер, який зберігає так званий ядерний чемоданчик, у якому на картці, схожій за розміром з кредитною, надруковані «Золоті коди» для ініціації ракетного ядерного удару.

Читайте також: Трамп звинуватив Україну в спробі зірвати його президентство

У жовтні 2017 року стало відомо, що колишній президент США Барак Обама використав червону кнопку, встановлену в Овальному кабінеті Білого дому на випадок екстрених ситуацій, щоб замовити чай. Чинний лідер Дональд Трамп продовжив «традицію», однак він вважає за краще замовляти кока-колу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему