19 Лютого 2018
Новини

Назвали головну світову загрозу

Назвали головну світову загрозу

Найбільша проблема, яка загрожує світовій стабільності, – кібернапади, вважає міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу CNBC

За її словами, недавні хакерські атаки NotPetya і WannaCry показали, що крадіжка делікатних і особистих даних стає способом підриву діяльності компаній і урядів у всьому світі – це, пояснила вона, перетворюється в те, що часто називають інформаційною війною.

Читайте також: Названа головна загроза людству

«Будь-які вороги, яких ви можете уявити, навіть ІД (угруповання «Ісламська держава») використовують кіберпростір для боротьби проти нас», – сказала фон дер Ляєн. У кулуарах Мюнхенської конференції вона зазначила, що майбутнє десятиліття стане періодом посилення захисту інформації.

Багато випадків масштабних кібератак у світі нерідко приписують росіянам – наприклад, останні хакерські напади на Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані. У жовтні 2016 року американська розвідка офіційно поклала на Росію відповідальність за зломи і витік конфіденційної інформації політичного характеру, пов’язаної з виборами президента США.

Читайте також: Через нову загрозу багатії масово скуповують бункери

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему