14 Листопада 2017
Новини

Названа головна загроза людству

Названа головна загроза людству

Глобальне потепління представляє головну загрозу існуванню на Землі розумного життя – до такого висновку прийшли понад 15 тисяч вчених зі 135 країн, які підписали "Друге попередження людству". Документ опубліковано в журналі BioScience.

З 1992 року середні температури на планеті зросли на 0,5 градуса, а викиди вуглекислого газу – на 62 відсотки. За 25 років скоротилися площа лісів і доступність прісної води, а розміри "мертвих зон" в океані з пониженим вмістом кисню, навпаки, виросли.

За останні чверть століття населення планети зросло на два мільярди, а популяція інших ссавців, а також рептилій, амфібій і риб скоротилася на 30 відсотків. При цьому фахівці відзначили позитивний ефект поетапної відмови від хлорфторвуглеводу – він призвів до скорочення озонових дір у стратосфері.

Автори "Попередження" запропонували 13 заходів, здатних знизити негативний вплив людини на екосистему Землі. Серед них впровадження "зелених" технологій, скорочення обсягу харчових відходів і створення заповідників.

Перше попередження людству було опубліковане 1992 року. Ті, хто підписав документ, – 1,7 тисячі вчених, – звернули увагу на руйнування біосфери планети, викликане антропогенним впливом. За останні роки ситуація, на їхню думку, лише посилилася.

Нагадаємо, нещодавно про загрозу загибелі людства внаслідок перенаселення Землі і непомірного споживання енергії попередив британський фізик Стівен Хокінг. На його думку, до 2600 року наша планета перетвориться на вогненну кулю. Рішення проблеми Хокінг бачить в освоєнні інших світів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему