14 Лютого 2018
Новини

Чому в День святого Валентина не можна ходити на побачення

Чому в День святого Валентина не можна ходити на побачення

Вважаєте, що 14 лютого – прекрасний день, наповнений магією кохання? А от німецькі психологи думають інакше. Нещодавно дослідники назвали 5 причин того, чому іти на перше побачення у День святого Валентина – погана ідея.

Сильний психологічний тиск для обох партнерів

В останні 10 – 15 років День святого Валентина перетворився на комерційний проект. І тепер цього дня прийнято дарувати дуже дорогі подарунки, щоб відповідати очікуванням. Саме тому це свято більше підходить для людей, які вже перебувають у відносинах, аніж для перших романтичних побачень. Валентинів день накладає занадто великий психологічний відбиток на обох учасників, адже не кожен у змозі дозволити собі витратити кругленьку суму на подарунок.

Ознака відчаю

Навіть якщо дівчина дала згоду молодому чоловікові сходити з ним на перше побачення у День святого Валентина, то велика ймовірність того, що це вважатимуть подачкою з її боку або актом відчаю з боку хлопця. Нібито він просто не хоче залишатися на самоті в це веселе свято кохання. Дівчина ж може подумати, що кавалер прагне таким чином продемонструвати оточенню свою популярність у протилежної статі, але ніяких серйозних намірів він не має.

Це може бути дуже дивно

Похід на романтичне побачення в свято всіх закоханих традиційно проходить у кафе чи ресторані, де сидять романтичні парочки, які тримають одне одного за руки. Але ви прийшли на перше побачення, і така поведінка тут недоречна. Тож обоє почуватимуть себе незатишно.

Можливості для побачення обмежені

Ресторан, кафе або бар – не найкраще місце для першого побачення. Похід у парк часто відміняють через погодні умови. Можна піти в кінотеатр, але для першого побачення це не найідеальніший варіант, оскільки ви будете сидіти в повному мовчанні дві години у темному залі замість того, щоб спілкуватися і пізнавати одне одного краще.

Додаткові витрати

Зізнаємося, що основне матеріальне навантаження під час побачень лягає на чоловіків. Але якщо це побачення відбувається в День святого Валентина, то чоловікові доведеться купувати щось додаткове: коробку дорогих цукерок або розкішний букет.

Крім того, цього дня навіть банальні подаруночки дорожчають. Подорожчання може стосуватись і меню в ресторанах.

Отже, якщо є можливість, краще відкладіть перше побачення на вихідні. А День святого Валентина проведіть із друзями чи рідними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали