6 Лютого 2018
Новини

Виявлена нова загроза для Android

Виявлена нова загроза для Android

Фахівці виявили новий ботнет, який атакує пристрої на базі операційної системи Android. Про це повідомляє bleepingcomputer.com.

Ботнет націлений на пошук відкритих портів налагодження, в тому числі на порт 5555, який використовується важливим компонентом системи Android і надає доступ до ключових функцій. Проникаючи в пристрій, шкідлива програма змушує його добувати криптовалюту Monero.

За словами дослідників з організації QiHo 360, які виявили ботнета, небезпека загрожує всім пристроям на Android - від смартфонів до розумної техніки.

За даними фахівців, заражені вже близько 7,4 тисячі пристроїв, а сам ботнет зростає вражаючими темпами. Більшість постраждалих поки знаходяться в Китаї (близько 40 відсотків) і в Південній Кореї (близько 30 відсотків).

Небезпечна програма, прозвана ADB.miner, використовує компоненти коду у Mirai - ботнету, що з'явився в 2016 році і вважається найбільшим в світі. Тоді Mirai уразив тисячі пристроїв по всьому світу і став причиною зупинки роботи безлічі великих сайтів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему