29 Січня 2018
Новини

Париж пливе: понад 1500 людей евакуювали через підтоплення

Париж пливе: понад 1500 людей евакуювали через підтоплення

Станом на сьогодні рівень води в Сені піднявся вже на чотири метри вище від звичної позначки й продовжує зростати. Через повінь у столичному регіоні Франції уже евакуювали півтори тисячі людей. Пишуть закордонні ЗМІ.

Причиною такої катастрофи стали сильні дощі, через які за останню добу вода в Сені піднялася ще на дев’ять сантиметрів. Таким чином, звичайний рівень води перевищено вже на понад чотири метри.

Вода вже підтопила підвали в багатьох будинках біля берегів Сени. Через це у передмісті Парижа було евакуйовано медичний центр з майже сотнею пацієнтів.  А в Луврі закрили галерею ісламського мистецтва. Також Сеною перестали курсувати туристичні човни.

«Ситуація навряд чи зміниться найближчим часом. Повернення до нормального рівня забере кілька тижнів», – повідомив регіональний керівник екологічної служби Джером Голнер.

Водночас очікується, що рівень води не досягне рекорду 2016 року, коли вона піднялася на 6,1 метра. Тоді внаслідок паводка загинуло чотири людини, а збитки сягнули близько мільярда євро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему