29 Січня 2018
Новини

На метод лікування собаками в Луцьку Євросоюз виділив більш як 100 тисяч євро

На метод лікування собаками в Луцьку Євросоюз виділив більш як 100 тисяч євро

У Луцьку впроваджуватимуть методику лікування собаками – каністерапію.

Проект «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії» реалізовуватиметься за фінансової підтримки Європейського Союзу, який надав грант у розмірі 151,410 тис. євро. Проект реалізовується згідно з програмою транскордонного співробітництва «Білорусь – Україна». Для впровадження заходів КП «Ласка», що в Луцьку, передбачено 93,210 тис. євро.

Інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Як розповіла директор КП «Ласка» Богдана Новарчук, цей проект дасть можливість впровадити каністерапію не лише в Луцьку, а й в українських та білоруських регіонах, які мають спільний кордон, а це Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Брестська, Гомельська області.

«У багатьох країнах світу лікування собаками – звичайне явище. Для того, щоб така терапія розпочалась у нас, згідно з проектом, будуть залучені зовнішні експерти, спеціалісти-терапевти та кінологи, які навчатимуть правильному проведенню лікування», – зазначила вона.

В проекті передбачені тренінги, круглі столи з обміном досвіду, телепередачі, заходи як на території КП «Ласка», так і у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки із залученням людей з особливими потребами та тварин, будівництво літнього майданчика для каністерапії на території КП «Ласка».

Також формуватиметься база волонтерів, власників собак, які готові допомагати лікарям у роботі.

Представники ГО «Даун-синдром» зазначили, що такий метод лікування допоможе покращити емоційний стан дітей, буде розвивати їхній фізичний стан і моторику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему