5 Січня 2018
Новини

Найцікавіші гаджети, які ми побачимо в 2018 році

Найцікавіші гаджети, які ми побачимо в 2018 році

Смартфон, який розкладається, шолом віртуальної реальності, окуляри з дисплеєм - про найцікавіші та, можливо, трохи дивні гаджети, які вийдуть у новому 2018 році, повідомив biz.liga.net.

Смартфон-розкладачка Samsung Galaxy X1

У 2018 році в продажу повинні з’явитися смартфони із зігнутими або складеними дисплеями. Першою такою моделлю може стати Galaxy X1. Смартфон складатиметься навпіл завдяки міцному й еластичному поліамідному покриттю.

Крім того, дисплей доповнять двома AMOLED екранами на шарнірних кріпленнях. Таким чином, великий 7-дюймовий смартфон можна буде перетворити в мініатюрний мобільний телефон. Розробники кажуть, що в будь-якій формі пристрій буде функціональним, а якість зображення залишиться високою.

Щодо начинки, то прилад, найімовірніше, нагадуватиме модель Galaxy S8, але виробник може додати й інші функції.

Довгоочікувані VR-окуляри від Apple

Власні VR-розробки є майже у кожного виробника, який себе поважає. Але компанія Apple досить довго змушувала чекати на такий продукт. Утім, розв’язка вже близька, і цього року ми побачимо, чим здивують користувачів розробники з Купертіно.

Ймовірно, головною особливістю окулярів стане наявність спеціальних дисплеїв. Вони будуть дуже зручними для читання текстів і перегляду фільмів.

Відомо, що дані з екрана телефона, будуть транслюватися на окуляри поверх зображення навколишньої дійсності. Вибрані повідомлення, які необхідно терміново прочитати, можна буде відкрити, не дістаючи телефон з кишені.

Приставка-хаб Sony Play Station 5

У 2018 році запланований вихід нової моделі легендарної ігрової приставки від Sony – Play Station 5. Як розповідав глава підрозділу Sony в Великій Британії Фергал Гала, компанія збирається зробити переворот у світі ігрової індустрії.

Приставку оснастять відеопортами на передній і задній панелі, а також USB. Деякі експерти впевнені, що творці трансформують ігрову консоль у мережевий вузол. Хаб зможе підключатися до віддалених серверів для завантаження гри, в результаті чого відпаде необхідність періодично оновлювати пристрій.

Точну дату творці поки не оголосили. Попереднє покоління було випущено в 2013 році.

VR-шолом з рекордною роздільною здатністю Pimax 8K

У 2018 році в США повинен надійти в продаж шолом віртуальної реальності з рекордною роздільною здатністю екранів – Pimax 8K. Він складається з двох 4K-дисплеїв з полем огляду 200 градусів і стереонавушниками. За цими параметрами Pimax 8K істотно перевершує лідерів галузі віртуальної реальності – PlayStation VR, OculusRift і HTC Vive.

Завдяки високим параметрам, зокрема, широкому куту огляду, користувач зможе повністю зануритись у віртуальну реальність, незважаючи на чорні смуги з країв зображення. Pimax 8K працює з потужними PC, обладнаними відеокартами як мінімум GeForce GTX 980 або 1070.

У комплекті із шоломом йдуть спеціальні контролери для захоплення рухів рук і керування всередині віртуальної реальності.

Pimax зібрав необхідні $200 000 на Kickstarter за дві години. Гаджет коштуватиме $449. Перші поставки можна очікувати на початку цього року.

Гнучкий смартфон-браслет Lenovo CPlus

Ще одним смартфоном з видозміненою формою може стати гаджет від Lenovo. У 2016 році компанія вже представляла робочі прототипи гнучкого смартфона-браслета CPlus.

Уже тоді прототипи були цілком функціональні. Вони справно працювали в будь-якому положенні, а їхні екрани адекватно реагували на натискання.

Новий телефон зможе трансформуватися в браслет за рахунок унікальної системи сегментації. CPlus можна буде використовувати, не знімаючи з руки. Наскільки це зручно, поки не зрозуміло, але творці пророкують гаджету високу практичність. За планом, випуск цієї моделі намічений на кінець цього року.

Мікрохвильовка-морозилка Frigondas

Frigondas – це іспано-корейська компанія. Її розробка поєднує в собі можливості кулера для напоїв, швидкої морозилки, мікрохвильової печі та пристрою для розморожування продуктів. Інакше кажучи, прилад може швидко заморозити свіжі продукти, щоб зберегти їхню текстуру, й охолодити напої в лічені хвилини.

Творці Frigondas стверджують, що нова техніка здатна заморозити свіжі фрукти й овочі всього за шість хвилин. У більшості домашніх морозильних камер цей процес триває майже в 15 разів довше.

Google Home Mini

Хоча ця модель розумної колонки від Google була презентована ще в кінці 2017 року, схоже, її потенціал розкриється саме цьогоріч. Зараз розумні колонки перетворюються з екзотики для гіків у гаджет для всіх. Цьому сприяє і невелика ціна. У США вона становить $49.

Google Home Mini оснащується 40-мм динаміком на 360 градусів і чотирма світлодіодами під тканинним покриттям. Розміри становлять 98 х 42 мм, вага – 173 грами. Підтримуються Wi-Fi і Bluetooth, є функції Chromecast і Chromecast Audio. Колонка зможе допомогти з розкладом, встановлювати нагадування, розповідати новини і виконувати інші функції оригінальної Google Home з голосовим помічником Google Assistant.

На жаль, в Україні офіційно купити Google Home Mini поки не можна.

Котоподібна подушка Qoobo

На хвилі загальної популярності котиків японська компанія Yukai Engineering вирішила створити в якомусь роді подушку-котозамінник для тих, хто з якихось причин не може завести у себе вдома справжнього кота.

М’яка і приємна на дотик подушка періодично нагадуватиме про себе маханням хвостом, якщо її довго не чіпати. Коли Qoobo гладять або поплескують рукою, робот активно виляє своєю єдиною кінцівкою. За словами виробника, ця схема рухів розроблена з урахуванням поведінки як кішок, так і собак. Вона створює ілюзію справжнього вихованця.

Усередині Qoobo розміщені датчик для відстеження рухів і акумулятор, що забезпечує близько восьми годин автономної роботи. Робота можна буде заряджати за допомогою USB-кабелю.

Ціна пристрою становитиме близько $100. Зараз компанія зібрала на Kickstarter 12 млн ієн ($100 тис.) із 5 млн запланованих. Перші гаджети повинні вирушити до своїх господарів у вересні цього року. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему