5 Січня 2018
Новини

Ковбаса і сосиски провокують рак

Ковбаса і сосиски провокують рак

Вчені встановили, як вживання обробленого м’яса позначається на ризику виникнення злоякісних пухлин. Відповідні дані опубліковані в ejcancer.com.

Фахівці з Університету Глазго провели дослідження, в якому взяли участь 260 тисяч жінок середнього віку. З’ясувалося, що навіть дев’ять грамів м’ясних продуктів у день збільшують імовірність розвитку раку молочної залози на 15 відсотків. Ця кількість еквівалентна трьом скибочкам бекону або двом сосискам у тиждень. Відзначається, що небезпеку становить саме оброблений продукт.

Раніше фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я встановили, що споживання 50 грамів переробленого м’яса в день підвищує ймовірність утворення колоректальних пухлин на 18 відсотків. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему