8 Грудня 2017
Новини

Нові докази свідчать про причетність генерала з Росії до падіння «Боїнга» на Донбасі

Нові докази свідчать про причетність генерала з Росії до падіння «Боїнга» на Донбасі

У справі збитого малайзійського «Боїнга» фігурує російський генерал-полковник із позивним «Дельфін», повідомляє видання «ТСН». 

Розслідування проведене експертами із журналістської організації Bellingcat та виданням The Insider. Фахівці заявили про причетність російського генерал-полковника, головного інспектора Центрального військового округу Росії Миколи Ткачова до падіння «Боїнга» на Донбасі, що сталося влітку 2015 року і спричинило масові жертви.

Встановлено, що Ткачов вів переговори під позивним «Дельфін» із іншим військовим під позивним «Оріон». У цих перехоплених переговорах до «Дельфіна» звертаються «Микола Федорович» – так само звуть Ткачова. Крім того, видання The Insider узяло інтерв’ю у Ткачова, а потім порівняло голос в інтерв’ю із голосом зі звукозапису. Було доведено повну ідентичність голосу і те, що він належить одній особі.

Ткачов залишив службу у 2010 році. До того він був учасником обох воєн у Чечні, а також командувачем військової частини. Згодом працював головним військовим радником у Сирії.

Слідча група наразі не повідомляє, як саме був причетний Ткачов до збиття «Боїнга», однак відзначає його ключову роль у справі.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в зоні АТО був збитий «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 із Амстердама до Куала-Лумпура. Загинули всі, хто перебував на борту, а це 298 осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали