Новорічний стіл-2018: що приготувати і скільки це буде коштувати
На зміну Вогненному Півневі в 2018 році прийде Жовтий Земляний Собака. Він принесе нам спокій і стабільність, а пріоритетами стануть сім’я, любов, дружба і вірність. Однак ви повинні знати, що Собака любить смачну й ситну їжу.
Новорічний стіл обов’язково накривайте з урахуванням уподобань тотема року. Так як Собака – це в першу чергу хижак, то зробіть акцент на м’ясних стравах. Про це пише http://podrobnosti.ua .
Тож найбільше талісман року зрадіє м’ясному меню. Обов’язково повинна бути на столі м’ясна нарізка, свинина в духовці, запечена птиця. Та й від рибних делікатесів найкращий друг людини не відмовиться.
Що обов’язково має стояти на новорічному столі:
- м’ясо;
- овочі (особливо жовті та оранжеві);
- фрукти;
- легкі десерти;
- напої (безалкогольні та спиртні).
Основна страва обов’язково мусить бути м’ясною: стейки, рулька, відбивні, шашлик та інше. Також вітаються різні м’ясні закуски: нарізана шинка або ковбаса, холодець і паштет.
З овочів приготуйте гарніри й салати, які прекрасно доповнять велику кількість м’ясних страв. Овочі Собака полюбляє всі – так що свіжі салатики теж у пошані. Не забудьте приготувати і страву, оформлену у вигляді тварини-покровителя 2018 року. Ось тільки до солодощів Собака ставиться досить прохолодно, тому святковий стіл не повинен рясніти десертами – кількох буде цілком достатньо. При цьому варто віддати перевагу легким фруктовим тортам, праліне або мусам.
Десерти повинні бути легкими та корисними: фруктові салати, сирні страви, пудинг, желе, морозиво й фруктові торти. Рекомендуємо пити соки й негазовані напої, алкоголь можете вибирати будь-якої міцності.
Що не можна ставити на новорічний стіл у 2018 році:
- жирне м’ясо;
- копченості;
- гострі страви;
- соління;
- дуже солодкі десерти.
Дотримуйтеся цих основних принципів новорічного меню, і ваше застілля пройде весело і ситно.
У скільки українцям обійдеться святковий стіл – пише vesti-ukr.com.
Експерти кажуть, що новорічний стіл у цьому році подорожчає на 40%. Причина – істотно зросли ціни на м’ясо та ікру. Подорожчав і алкоголь. На жаль, на новорічні знижки розраховувати не доводиться. Заощадити вдасться лише на цитрусових, які в останні дні грудня в ціні не піднімуться.
Риба та ікра подорожчали вдвічі
Основними причинами подорожчання продуктів новорічного столу до 40% директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко називає тенденцію вирівнювання цін з Європою. «Найбільше додало в ціні м’ясо, середнє зростання ціни по ньому – близько 38%. Основна причина незмінна – вирівнювання цін ринку України відповідно до цін у європейських країнах. Що стосується риби та ікри, вони подорожчали вдвічі», – розповів Олексій Дорошенко. На ще одну причину подорожчання риби вказує економіст Олександр Охріменко – підвищення на неї податків у країнах, де її розводять: «Тому нам доведеться заплатити за лосося та ікру на 40% більше».
Вартість шампанського та інших алкогольних напоїв формують акцизи та мінімальна роздрібна ціна. За словами Дорошенка, індекс їх подорожчання цього року – 25 – 30%.
Знижок не чекайте
Купити до столу фрукти, щоб багато і недорого, за словами експертів, не вийде, і дешевшими, ніж є, вони вже не стануть. Але і не подорожчають. З поганих новин: цього року передноворічних знижок у торгових мережах очікувати не варто.
А Олександр Охріменко вважає, що цьогоріч на столах буде в основному птиця. «Хороший шматок свинини до столу цього року обійдеться дорого, люди шукатимуть більш доступну альтернативу – нею стане курка чи індичка. Думаю, на столах буженини поменшає», – каже експерт.
А як же олів’є?
Найменше за рік подорожчали горошок, майонез, соняшникова олія, маслини. За словами експертів, ціни на них зростали повільно і за підсумком року збільшилися незначно – всього на 5 – 7%. Приблизно стільки ж додали в ціні й кондитерські вироби (причина – подорожчання складових), зокрема і цукерки в подарункових наборах. Кондитери нарощують обсяги виробництва, проте в подарункові упаковки щороку кладуть усе більш дешеві солодощі.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.