6 Грудня 2017
Новини

101 причина, чим жінка відрізняється від чоловіка

101 причина, чим жінка відрізняється від чоловіка

Дослідники з Університету Ватерлоо (Канада) з'ясували, що жіноче тіло здатне переробляти кисень швидше і продуктивніше за чоловіче. Така перевага дозволяє знижувати навантаження на клітини організму і є важливим показником пристосованості до аеробних навантажень. Пишуть закордонні ЗМІ.

Згідно з результатами аналізу поглинання кисню і екстракції його в м'язах у чоловіків і жінок, останні перевершували представників сильної статі приблизно на 30% в показниках переробки тілом кисню. Експеримент проводився під час занять на біговій доріжці. Серед добровольців були жінки і чоловіки, які мають однаковий вік і схожі за ваговою категорією.

- Ми виявили, що жіночі м'язи швидше за  чоловічі витягають кисень з крові, що, з наукової точки зору, вказує на чудову аеробну систему, - прокоментував професор Річард Хьюсон.

- Наше дослідження ставить під сумнів широковідому думку про те, що чоловічі тіла від природи більш атлетичні, ніж жіночі. Отримані дані можуть змінити підходи до оцінки потенціалу та спортивної підготовки, - вважає провідний автор дослідження Томас Белтраме.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали