5 Грудня 2017
Новини

5 грудня: кого привітати з днем ангела

5 грудня: кого привітати з днем ангела

Цього дня іменини відзначають Анастасія, Володимир, Ілля, Марк, Максим, Олексій.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

АНАСТАСІЯ

Ім’я Анастасія – жіноча форма чоловічого імені Анастасій. У перекладі з грецької мови означає «повернення до життя», «воскресіння», «воскресла», «відроджена», «безсмертна». Анастасії з дитинства – бажані діти. Настя дуже довірлива, добра і зовсім не злопам’ятна. Маленька дівчинка Настя дуже любить казки, у неї добре розвинена уява, вона вміє придумати і гру, і забаву. Працьовитість – невід’ємна риса власниць цього імені, але в дитинстві потрібно наполегливо її прищеплювати дівчинці, так як вона любить помріяти, і це її постійно відволікає. Згодом саме ці якості: працьовитість, старанність, завзяття, виховані в дитинстві – зіграють не останню роль в її житті. Анастасія хороша майстриня, вміє вона і шити, і в’язати, і добре готує. Подорослішавши, вона буде прагнути тримати свій будинок в чистоті, сувора, але справедлива в цьому відношенні і до чоловіка, і до дітей. Вона не любить тримати в будинку нічого зайвого. Все, що вже стало непотрібним, вона без жалю або подарує, якщо це можна подарувати, або ж викине. Настя любить оточувати свою оселю квітами, картинами, килимами. У її будинку завжди можна знайти і красиву шкатулку, і незвичайну дрібничку. Але у Настусі всі ці речі будуть приносити користь, служити їй в господарстві. Настя людинолюбна, вона дуже душевна і чуйна людина, їй не чужі жалість і милосердя. Вона вміє зберігати секрети. Найчастіше Анастасія вибирає ті професії, де вона може допомагати людям, може віддавати своє тепло, піклуватися про когось. Вона може стати медсестрою, вихователем дитячого садка, психологом. У дорослому віці Анастасія продовжує жити фантазія, тому, трапляється, що Насті вибирають романтичні, а часом і небезпечні професії. Вони можуть стати цирковими артистами, рятувальниками, альпіністами. Анастасія завжди готова пожертвувати своїми бажаннями, своїм часом на користь іншої людини. Анастасія - дуже вольова людина, характер у неї незламний, твердий. Її неможливо підкупити, змусити, її можна лише переконати в тому, що вона необхідна, але тільки якщо це дійсно так. Настя завжди хоче бути під захистом, вона залежна від того, кого любить. І саме тому вона виходить заміж тільки за сильного чоловіка, здатного утримувати її і сім’ю. Найчастіше заміж Анастасія виходить рано. Жінки з ім’ям Настя турботливі, вірні дружини і люблячі матері.

ВОЛОДИМИР

Трактується як «володар світу» (ім’я Володимир слов’янського походження).

Позитивні риси імені Володимир: підвищена інтуїція, сильна воля, допитливість, конкретне втілення ідей. У середовищі однолітків він – серед лідерів. При цьому для Володимира характерні привітність, щирість, тонке почуття гумору. Люди з цим іменем цінують чистоту, порядок, комфорт у побуті. Мають швидку реакцію на події, вважають за краще планувати свої дії.

Негативні риси Володимирів: схильність до ризику, залежність від настрою, конфліктність. Коли його виведуть зі себе, Володимир стає небезпечним. У роботі не шкодує себе, тому не раз у житті виявляється на межі нервового зриву.

А ще Володимир допитливий, тягнеться до знань, має прекрасну пам’ять. За вдачею він лідер і дуже любить  усякі нові починання. Володимир ретельно все продумує і прораховує, а збоку виходить, що все зробилося на ентузіазмі або під впливом пориву. Чоловік з ім’ям Володимир активний, дипломатичний, має швидку реакцію.

В стосунках із жінками ніжний уважний, швидко закохується.

ІЛЛЯ

Ім’я Ілля – це варіант староєврейського імені Еліяху, що означає «Мій Бог – Господь», також можна передати як «віруючий». Інакше тлумачать, що ім’я Ілля походить від імені Ілія, що має значення «фортеця Господня» і «сила Божа».  

Ілля артистичний, іронічний і багатоликий. Він заглиблений у себе, все розповість і покаже будь-кому, але в свою душу пустить тільки обраних. У компанії Ілля веселий і товариський. Він легко спілкується з будь-якими людьми, не конфліктний. На перше місце Ілля завжди ставить свою сім’ю. Відштовхнути від сім’ї та близьких Іллю може холодність і зневага, які для нього просто нестерпні. Ілля запальний, але швидко остигає. Після сварок він довго кається в своїй нестриманості. Своє серце чоловік, як правило, тримає в узді. Перш ніж зробити пропозицію своїй коханій, він підготує всі умови для спільного життя. Імпульсивні вчинки Іллі часто тягнуть за собою невдачі та розчарування. В Іллі добре розвинена інтуїція. Він здатний оцінити обстановку, а, оцінивши її, швидко приймає правильне рішення. В досягненні мети дуже часто Іллі заважають усілякі дрібниці. Ілля розумний, має гарну пам’ять, здатний судити про події з різних точок зору. У виборі друзів Ілля буває не дуже перебірливий. А творчий потенціал цієї людини більшою мірою залежить від ступеня його закоханості. До своєї обраниці він уважний, ніжний і турботливий. Іллі важливо, щоб його жінка була близька йому духовно. Тоді він здатний оцінити її по достоїнству. Сім’я для Іллі стає найголовнішим. Він безмежно кохає дружину і надзвичайно ніжний і добрий з дітьми. Хоча частіше Ілля прагне вибрати собі заняття, не пов’язане з організаторською діяльністю, часом професія сама вибирає його. Можна зустріти Іллю-лікаря або Іллю-вчителя. Яку би працю собі не вибрав цей чоловік, найімовірніше, він досягне на цьому полі значних професійних висот. Найкраще Ілля працює в тандемі з колегою, риси характеру якого доповнюють характер Іллі. З дитинства в Іллі розвинене почуття власності. Він вважає за краще і гри, і справи організовувати самостійно, а потім нести всю відповідальність за результати. Ілля рідко витає в хмарах, йому важливий конкретний результат. За вдачею він добрий і незлостивий, але все невдоволення висловлює прямо. Частково через це реалізація задуманого не завжди вдається цьому чоловікові.

МАРК

Марк має французьке коріння та походить від «marquis», що означає «маркіз».

У ранньому дитинстві особливо помітно те, що Марк егоцентричний. У міру дорослішання хлопчик починає маскувати цю рису за посмішкою, ввічливістю і готовністю до самопожертви. А в дитинстві Марк прагне до того, щоб члени його сім’ї займалися тільки ним одним. У школі болісно ставиться до успіхів інших, хоча і намагається приховати свою заздрість. Ставши дорослим чоловіком, Марк залишається терпимим до тих, хто не заважає його інтересам і не суперечить йому. Це благотворно позначається на його кар’єрних успіхах. Марк проявляє інтерес до читання, в його будинку багато книг іноземних авторів, різних газет. Марк любить карткові ігри, але, програючи, злиться, може поводитися досить безцеремонно. Марк доволі скритний, навіть для найближчих людей він не відкривається повністю. У побуті Марк невибагливий, але в будинку він повинен почувати себе господарем. Дітей Марк виховує у слухняності, часом жорсткий до них. Часто сперечається, доводить свою правоту, любить вести розмови з дружиною і тещею. До шлюбу Марк підходить обережно, намагається підібрати собі дружину, яка зможе стати йому не тільки подругою, але і бездоганною помічницею, готовою пожертвувати своїми інтересами заради планів чоловіка. Йому важливо, щоб майбутня дружина визнавала інтелектуальну перевагу чоловіка, і байдуже, є вона насправді чи ні. Навряд чи Марк потерпить поруч із собою жінку з яскраво вираженою індивідуальністю, творчо обдаровану.

МАКСИМ

Ім’я Максим має латинське походження і в перекладі означає «найбільший». Характер Максима сильно залежить від того, на чому акцентували увагу його батьки при вихованні. Так, Максиму притаманні і гордість, і честолюбство.

У дитинстві він спокійний, захоплюється книгами і марками, любить відвідувати дитячі спектаклі. За шкільні роки хлопчик набирає великий багаж різноманітних знань. Енергійності Максима можна тільки позаздрити. Однак гордість штовхає цього чоловіка на вчинки, що викликають опір оточуючих. Зламавшись, чоловік із цим іменем втратить упевненість у собі, досить імовірно, що впаде в депресію. Для Максима дуже важливо бути помірним у всьому. Часто на життєвому шляху Максима з’являються сильні покровителі, які допомагають йому уникнути сумної долі. Однак при цьому він повністю втрачає самостійність. Пік успіху для Максима припадає на першу половину його життя. Як правило, Максима тягне на інтелектуальні заняття, особливо привабливі для нього елітні кола. Подорослішавши, Максиму слід змінити свій рід занять і життєві орієнтири, але часто він забуває це зробити і виглядає смішно і безглуздо, намагаючись молодитися. Не всі Максими в змозі подолати своє самолюбство і гордість. Ті з них, хто зміг це зробити, стають неординарними і видатними особистостями. Максим володіє чималими інтелектуальними здібностями і масою енергії. Врівноважений і солідний чоловік, який переріс юнацький максималізм, представиться як Максим, а якщо гордість і завищена самооцінка досі керують цією людиною, то він, найімовірніше, назве себе Максом. За вдачею Максим швидше екстраверт. Він не позбавлений дипломатичності, здатний добре розуміти інших. Максим легко переконає вас у чому завгодно, особливо якщо йтиметься про любов і почуття. Чоловік із цим ім’ям успішно маніпулює людьми, в чому йому допомагають властиві йому уява й інтуїція. В глибині душі Максим упевнений, що саме він – господар життя. Він доброзичливий до людей, без роздумів прийде на підмогу. Досягти великих висот Максиму допоможе тільки захоплення професією. Найчастіше чоловік із цим іменем стає журналістом або фотохудожником. На протилежну стать Максим починає звертати увагу дуже рано. Свою супутницю він завжди буде підкорювати своїм терпінням і спокоєм у ті хвилини, коли від емоційного вибуху, здавалося б, не втриматися. Однак власною думкою нехтувати цей чоловік не дозволить. Максим може часто закохуватися, але на зраду не піде. Він вірний сім’ї і дітям. Часто поруч із Максимом опиняється владна жінка, яка допомагає йому втриматись осторонь від поганого.

ОЛЕКСІЙ

Ім’я Олексій у перекладі з давньогрецької мови означає «захисник», «той, що оберігає». У слов’янських народів вживалися й інші форми цього імені: Алексій, Лексей, Ляксей, Олексей, Олекса, Алекса, Алесь, Олесь, Лесь. Алекса також є самостійним ім’ям. У імені Олексій існує рідковживана жіноча форма – Олексин, яка була запозичена з французької мови. В сучасності стало вживатись інше жіноче ім’я, утворене від імені Олексій, – Алексія. Олексій може похвалитися досить розвиненою інтуїцією. Але в досягненні своїх бажань йому допомагає не тільки вона, а й властиві йому активність і воля. Олексій уміє оцінювати свої сили. Якщо він упевнений у своєму успіху, то буде йти до переможного кінця, а якщо благополучний результат видається чоловікові сумнівним, то, найімовірніше, він відмовиться від своїх спроб. Поступливий характер Олексія допомагає йому щасливо будувати своє сімейне життя. Творчі здібності дають широкі перспективи, але Олексій дуже гидливий і тому відмовляється від багатьох вдалих ідей. Найбільше у своєму житті він цінує батька, слідом ідуть діти Олексія. Маленький Олексій дуже доброзичливий. Льоші важливо в будь-якій справі досягати найкращих результатів. У хлопчикові говорить вроджене честолюбство. Іноді ця риса спить, і тоді Льоша стає ледачим і бездіяльним. Олексій не належить до величних і видатних людей. Він звичайний чоловік, ніжний з тими, кого любить, і надійний для своїх друзів. Він не позбавлений прекрасних якостей, але всі вони виражені не яскраво. Непогано пристосований для повсякденного життя, але сильні пристрасті й несподівані повороти долі не для нього. Олексій часто тікає від дійсності при найменшій невдачі. Він заглиблений у себе, багато фантазує. Не любить засудження й легко виправдовує себе, вигадуючи пояснення своїм вчинкам. Розум і інтуїція Олексія швидше жіночого типу, ніж чоловічого. Він уважний до дрібниць, має хорошу пам’ять, відрізняється допитливістю. Олексій незмінно шанобливий зі своїми батьками. У відносинах із жінками цей чоловік цінує акуратність і охайність своєї обраниці. Чутливість і вразливість Олексія приваблюють до нього багато прихильниць, тому перемоги над протилежною статтю він здобуває легко і часто. Проте Олексій – вірний чоловік, що ставиться до дружини часом занадто довірливо. Особливих захоплень у чоловіка з ім’ям Олексій немає. Його можна назвати людиною справи, якщо лінь не взяла в ньому гору. Він не позбавлений творчих здібностей, які можуть допомогти стати хорошим художником, актором, письменником. Професії, пов’язані з точною наукою, також підходять Олексію. Одноманітна робота не дуже подобається йому, але старанно виконувати він буде і її. Якщо у носія імені виникне на те бажання, то він зможе добитись успіхів і в спорті, і в бізнесі, і в виробництві, заробивши цим собі становище в суспільстві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему