4 Грудня 2017
Новини

Депутатом Європарламенту стала неповнолітня українка

Депутатом Європарламенту стала неповнолітня українка

Школярка з Донецька, а зараз переселенка  – Ангеліна Касьянова стала першим представником України у недавно створеному Дитячому Європарламенті.

Як пишуть ЗМІ, за правилами відбору в конкурсі могли брати участь діти з європейських країн. Але для Ангеліни зробили виняток, оскільки вона вже знаходилася в міжнародній організації Eurochild. Крім того, після перегляду її відеорезюме, юну українку  обрали  до Дитячого Європарламенту як представника від України.

На своєму першому своєму засіданні Ангеліна Касьянова представила ідею створення рекреаційних таборів, в яких дітям зможуть надавати психологічну допомогу та підтримку, а також сприяти їхній реабілітації.

Ще у 2014 році Ангеліна переїхала з сім’єю до Києва. Дівчина планує займатися питаннями дитячої інклюзивної освіти в Україні.

«Я вирішила не втрачати дорогоцінний час і, поки четверо моїх колег-парламентаріїв мовчали, запропонувала на розгляд для розробки стратегії тему, дуже близьку для мене і багатьох дітей в нашій країні – проблему дітей-переселенців. Я пішла на випередження, взяла ініціативу в свої руки і внесла більшу частину ідей до нашої стратегії. Думаю, що все це завдяки набутому досвіду за останні чотири роки», – наголосила  юний парламентар.

Нагадаємо, Дитячий Європарламент бувло створено весною 2017 року. Його основна мета – долучити дітей до обговорення питань миру, демократії, недискримінації та заохотити країни ЄС прислухатися до їхніх думок. Крім України, в парламенті є діти з Греції, Фінляндії, Естонії, Болгарії, Хорватії, Словенії, Мальти, Сербії та Іспанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали