3 Грудня 2017
Новини

Яке сьогодні свято – 3 грудня, неділя

Яке сьогодні свято – 3 грудня, неділя

Люди із обмеженими можливостями заслуговують на повноцінне життя й визнання суспільства.

Міжнародний День людей з інвалідністю

Ставлення суспільства до людей із обмеженими можливостями виявляє рівень розвитку даного суспільства. Сучасне суспільство нарешті вирішило зробити крок до власної цивілізованості. Не можна не відзначити, що ті заходи, які були вжиті з боку офіційних державних структур багатьох країн, громадських організацій і громадянської позиції не байдужих до проблем інвалідів людей, принесли в нашу цивілізацію ті ноти надії, які раніше просто ігнорувалися. В кінці двадцятого сторіччя, з 1983-го по 1992-й рік, Організацією Об’єднаних Націй було проведено своєрідне «Десятиліття людей з інвалідністю». Час, у який наше суспільство постаралося дати собі відповідь, знайти себе в цій проблемі. Сьогодні бачимо відчутні кроки до покращення ситуації, однак до того, щоб сказати про достатньо зручні умови життя для людей з інвалідністю, на жаль, ще дуже далеко.

 

Всесвітній день комп’ютерної графіки (Міжнародний день дизайнерів та аніматорів)

Вперше компанія із виробництва комп’ютерної графіки була заснована у 1968 році під назвою «Evans & Sutherland». Одним з її засновників був американський вчений у галузі інформатики Айвен Сазерленд. Він також був одним із основоположників Інтернету.

Спочатку 3D-друк використовувався в основному для створення прототипів, тепер це – виробництво готових виробів. Нині 3 грудня – день 3D-шників, тому символічно він відзначається 3 December, залишаючись впевненою 3D-датою. І не тільки. Адже основні великі заходи, приурочені до Всесвітнього дня комп’ютерної графіки, проходять в період з 1 по 10 грудня. Якщо у вас є знайомі дизайнери або 3D-фахівці, буде не зайвим привітати їх в цей День з їх професійним святом.

З Днем 3D!

 

Релігійні свята

Передсвято Введення в храм Пресвятої Богородицi. Преподобного Григорiя Декаполiта. Святителя Прокла, архієпископа Константинопольського. Преподобного Діодора Юр’єгорського. Мученика Дасiя. Мучеників Євстафiя, Феспесiя й Анатолiя. Священномучеників Нирси, єпископа, та Йосифа, учня його, Йоана, Саверiя, Ісакiя та Іпатiя, єпископів Персидських; мучеників Азата, скопця, Сасонiя, Фекли, Анни та iнших багатьох мужiв i жiнок, що в Персидi постраждали.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему