1 Грудня 2017
Новини

Яке сьогодні свято - 1 грудня, п’ятниця

Яке сьогодні свято - 1 грудня, п’ятниця

Сьогодні професійне свято відзначають працівники прокуратури!

День працівників прокуратури України

З огляду на роль органів прокуратури України у зміцненні законності, захисту прав людини і громадянина, а також внесок працівників прокуратури у справу формування України як правової держави, Указом Президента України від 02.11.2000 року № 1190/2000 встановлено професійне свято – День працівників прокуратури – 1 грудня.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Згідно з інформаційним бюлетенем ЮНЕЙДС за 2017 рік, глобальна статистика ВІЛ: з початку епідемії заразилися ВІЛ 76,1 [65,2 – 88,0] млн людей; до червня 2017 року 20,9 мільйона людей отримували лікування в рамках антиретровірусної терапії; 2016 року загальносвітове число людей, що живуть з ВІЛ, становило 36,7 [30,8–42,9] млн людей, причому число нових випадків зараження ВІЛ сягнуло 1,8 [1,6–2,1] мільйона; тільки 2016 року число людей, які померли від супутніх СНІДу хвороб, становило 1 [0,83–1,2] мільйон. 2016 року показник нових випадків зараження ВІЛ-інфекцією серед дорослих, за оцінками, знизився на 11 % відносно 2010 року. Показник смертності внаслідок СНІДу знизився на 48 % щодо пікового показника 2005 року.

Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка. Як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі, вона була взята на озброєння з весни 1991 року. Ця ідея належала американському художнику з нетрадиційною орієнтацією Франку Муру. Він проживав у абсолютно провінційному містечку в штаті Нью-Йорк, де його сусіди, одна сім’я, що сподівалася на благополучне повернення своєї доньки – військового солдата з Персидської затоки, носила подібні стрічки, але жовтого кольору.

День невролога

Неврологія – той розділ медицини, який займається насущними питаннями виникнення специфічних захворювань центральної і периферичної нервової системи людини, а також досліджує симптоматику, механізми розвитку та можливі способи діагностики, лікування або профілактики неврологічних захворювань.

Вітаємо лікарів-невропатологів і бажаємо їм міцного здоров’я, успіхів у їхній медичній практиці, сімейного тепла, затишку, щастя і довгих років!

Релігійні свята

Мученика Платона. Мучеників Романа, диякона i отрока Варула. Мучеників Закхея, диякона гадаринського, i Алфея, читця кесарiйського. Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Строгий піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць, риби, олії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему