30 Листопада 2017
Новини

В Україні перший «євробляхар» виграв суд у митників

В Україні перший «євробляхар» виграв суд у митників

Власник нерозмитненого автомобіля вперше виграв суд у митників, які вимагали від нього суму, рівну 300 % вартості авто, щоб його зареєструвати.

Власник транспортного засобу виграв суд, але позбувся автомобіля, митники апеляцію не подавали, передає «24 канал».

Початок інциденту сягає 5 травня 2016 року, коли співробітники поліції Ізмаїльського відділу Одеської області зупинили автомобіль з польськими номерами. Автівка була зареєстрована не на водія, а на громадянина Польщі.

Правоохоронці повідомили в митну службу, що громадянин використовує транспортний засіб не за призначенням.

Після перевірки митний орган Одеської області встановив порушення правил експлуатації автомобіля. Штраф був виписаний у розмірі 300 % номінальної вартості авто і становив понад півмільйона гривень.

Водій автомобіля не погодився із цим рішенням і пішов у суд. Днями стало відомо, що він виграв суд у митної служби. У своєму судовому позові чоловік вказав, що транспортний засіб був увезений на територію України резидентом Польщі. Останній передав українцю транспортний засіб у тимчасове користування.

Крім того, водій автомобіля підкреслив, що він не знав і не повинен був знати, на яких підставах транспортний засіб був увезений в Україну громадянином Польщі. Таким чином водій не є власником автомобіля і не може відповідати за порушення правил митного режиму.

Суддя Малиновського райсуду міста Одеси погодилася з доводами відповідача, вказавши на те, що позивач не зміг надати переконливі докази того, що відповідач порушував правила митного режиму. Таким чином суд скасував штраф у розмірі понад півмільйона гривень. Для того, щоб дійсно покарати винного, спершу необхідно знайти поляка, а потім ще виграти у нього суд.

Утім, український водій усе-таки залишився без свого автомобіля, оскільки машину конфіскували.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему