30 Листопада 2017
Новини

У разі аварії волинські газівники прибуватимуть на виклик за лічені хвилини

У разі аварії волинські газівники прибуватимуть на виклик за лічені хвилини

Така оперативність стала можливою завдяки придбанню нового автотранспорту.  

Через відсутність коштів в інвестиційній програмі ПАТ «Волиньгаз» не може в повному обсязі профінансувати роботу аварійно-диспетчерської служби. Однією з найбільших проблем є застарілий автотранспорт, який призводить до неекономного використання коштів. Закупівля автомобілів у кількості семи штук та обладнання дозволили би знизити витрати пального на 40 % та зменшити час доїзду на виклик – на 30 %, повідомляє фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ «Волиньгаз» Оксана Швець.

У 2013 – 2014 роках аварійно-диспетчерська служба «Волиньгазу» отримала нові автомобілі VW Transporter. Це дозволило зменшити витрати компанії на пальне та автозапчастини на 20 %. Але на виклики все ще виїжджають сім автомобілів УАЗ. Строк їх експлуатації більше 15 років.

«У разі заміни застарілого автотранспорту час доїзду бригади на виклики споживачів може скоротитися на 15 хвилин. Після закупівлі нових автомобілів VW Transporter час доїзду бригад до місця аварійної ситуації скоротився і становить у середньому 21 хвилину», – розповідає начальник аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Волиньгаз» Валентин Киричук.

Щорічно заплановані витрати на потреби аварійно-диспетчерської служби Волині становлять близько 12 млн грн. Однак чинний тариф на розподіл газу, затверджений регулятором – НКРЕКП, не дозволяє в повному обсязі забезпечити АДС оновленими інструментами, комп’ютерною та оргтехнікою, приладами пошуку витоків газу. Для забезпечення служби АДС на Волині необхідно додатково закупити сім нових автомобілів, п’ять нових персональних комп’ютерів, шість принтерів, 10  комплектів інструментів і 30 приладів діагностики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали