28 Листопада 2017
Новини

Луцький ЦНАП: «Пріоритет у видачі талонів на виготовлення електронних паспортів віддаватимемо лучанам»

Луцький ЦНАП: «Пріоритет у видачі талонів на виготовлення електронних паспортів віддаватимемо лучанам»

У Центрі надання адміністративних послуг м. Луцька намагаються знайти хоч якийсь спосіб, щоб упоратися зі стовпотворінням охочих випробити закордонні біометричні паспорти під будівлею установи.

В областному центрі Волині не спадає ажіотаж на оформлення закордонних біометричних паспортів. Ще з ночі під порогом луцького ЦНАПу утворюються цілі натовпи охочих подати документи для оформлення «біометрики». Між громадянами в черзі, природно, виникають конфлікти.

Ситуація настільки загострилась і викликає стільки нарікань з боку суспільства, що у вівторок уранці за видачею талонів електронної черги на виготовлення біометричних документів спостерігали активісти ГО «Автомайдан Волині». Вони влаштували перевірку, чи відкрито, чесно й прозоро видають співробітники Центру талони людям, і пересвідчилися, що все відбувається належним чином. Про це повідомляється на офіційній сторінці луцького ЦНАПу в соцмережі «Фейсбук».

Як повідомляє прес-служба відомства, видача талонів перебуває на особистому контролі у директора департаменту ЦНАП Лариси Карп’як. Очільниця департаменту стежить, щоб видача талонів на виготовлення біометричних документів і талонів попереднього запису проходила без жодних ознак корупції. За даними Центру, на сьогодні видано 120 талонів на виготовлення біометричних документів і 44 – попереднього запису. Паралельно впродовж дня здійснюється видача уже готових закордонних паспортів та ID-карток.

Одночасно у Центрі надання адмінпослуг м. Луцька поінформували, що, у зв’язку із суттєвим зростанням кількості замовників на виготовлення закордонних паспортів, перевагу в Центрі віддаватимуть лучанам з реєстрацією місця проживання у місті Луцьку. Тим же громадянам, які зареєстровані у Волинській області, у ЦНАПі рекомендують звертатися за місцем реєстрації та адресами територіальних підрозділів ДМС України.

«Шановні відвідувачі, зважте, що позачергово у ЦНАПі м. Луцька забезпечуємо прийом документів на паспорт громадянина України у формі ІД-картки лише для громадян, які зареєстровані у місті Луцьку», – йдеться у повідомленні установи у «Фейсбуку».

Лучани, котрі цілими днями просиджують-простоюють у чергах на подання документів, обома руками підтримують таке рішення адміністрації ЦНАПу. Кажуть: хай жителів інших районів приймають за місцем прописки. Так, один із відвідувачів скаржиться: «Люди приїздять цілими бусами з інших сіл та міст, займають чергу спозаранку, а нам, лучанам, зазвичай талонів уже не вистачає, а при цьому ніде, крім ЦНАПу м. Луцька, нас не приймають. Чому я, лучанин, повинен їхати в інше місто для подачі документів, коли в нас є свій ЦНАП? Пріоритет усе-таки має бути для жителів міста з реєстрацією місця проживання у Луцьку, а тоді для всіх інших». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему