27 Листопада 2017
Новини

Samsung навчилася заряджати смартфон за 12 хвилин

Samsung навчилася заряджати смартфон за 12 хвилин

Південнокорейська компанія Samsung розробила акумулятор з використанням графену, який дозволяє зарядити смартфон за 12 хвилин. Про це повідомляє Financial Times (FT).

Компанія заявила, що успішно синтезувала графенові кульки, які прискорюють зарядку акумулятора в п’ять разів. Звичним літій-іонним батареям для цього потрібно в середньому близько години, уточнює FT.

Газета зазначає, що графен розглядають як ідеальну альтернативу літій-іонним батареям з 2004 року. Використання цього матеріалу в мас-маркеті електронних гаджетів буде означати віху в індустрії, пише видання. Графенові кульки також потенційно можуть знайти застосування в електричних автомобілях.

Графен – вуглецевий елемент, який одержують із графіту. Він швидше від кремнію проводить електрику. Вважається, що графен стане основою мікро- і наноелектроніки.

В серпні 2016 року Samsung почала продажі флагмана Galaxy Note 7. Незабаром смартфон перестали продавати через скарги на займання акумуляторів. Компанія також згорнула виробництво цих телефонів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему