27 Листопада 2017
Новини

Росія кинула найпотужніші сили для повернення в РЄ – Кулеба

Росія кинула найпотужніші сили для повернення в РЄ – Кулеба

У Раді Європи в бій пішли найбільш потужні лобісти інтересів Російської Федерації, щоб зберегти її в складі РЄ.

Таку думку під час свого інтерв’ю висловив представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, коментуючи статтю в Financial Times із коментарем Турбйорна Ягланда про необхідність повернення делегації Росії в ПАРЄ, повідомляє «Укрінформ».

Дипломат зазначив, що відкриті заклики з боку Генерального секретаря Ради Європи свідчать про те, що в бій пішли найбільш потужні лобісти російських інтересів. Зараз усі сили кинуті на те, щоб сформувати в Раді Європи коаліцію, яка буде вимагати повернення російської делегації.

Разом з тим Україна продовжуватиме відстоювати свою позицію, у якій враховуються не тільки українські, але і європейські інтереси та цінності.

Що стосується поїздок генсека РЄ, здійснених останнім часом, дипломат зазначив, що таке лобіювання повернення делегації РФ з боку Ягланда відбувалося на тлі того, що в Москві ніколи не заявляли про можливість виходу з Ради Європи.

«Генеральний секретар за останні місяці дійсно здійснив турне, закликаючи ключові столиці Європи почути Росію і зберегти її в РЄ. При цьому сама Росія ніколи не озвучувала можливість виходу з організації», – підкреслив Кулеба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему