25 Листопада 2017
Новини

Лучани вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні

Лучани вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні

Сьогодні, 25 листопада, — День пам'яті жертв голодоморів в Україні.

З нагоди цієї трагічної дати  у Луцьку відбулися скорботні заходи за участю священнослужителів,  представників міської та обласної влади, тисяч лучан.

Із Театрального майдану скорботна колона вирушила до пам’ятника Християнському милосердю волинян, які рятували від голоду біженців із потерпілих регіонів України, що на території Хресто-Воздвиженського храму. Потому учасники ходи пройшли на Замкову площу, де панахиду за померлими від Голодоморів відслужило духовенство Української Православної Церкви Київського патріархату на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

 “Цей день пам’яті у першу чергу закликає до молитви, закликає показати правду про трагічні події. Ми прийшли сюди згадати людей, які в різних регіонах України, в різні часи були заморені, замучені та закатовані. Нехай Господь прийме душі праведних у Царстві Небеснім”, - сказав Владика Михаїл.

Потому усі присутні вшанували пам'ять жертв геноциду українського народу хвилиною мовчання та долучилися до  акції “Запали свічку”.

На Замковій площі свічечками та лампадками, скорботними композиціями із колосків пшениці виклали символічний палаючий хрест.

Радник міського голови Ігор Поліщук сказав, що це чорна трагічна сторінка нашої історії. “Нашим обов’язком є пам’ятати людей, які були закатовані, заморені голодом лише за те, що вони були українцями та хотіли жити на своїй землі. Ми повинні передати пам’ять про них наступним поколінням”, - резюмував він.

А ще,  тисячі свічечок загорілися на вікнах луцьких лучан,  які також підтримали всеукраїнську акції “Запали свічку” та вшанували невинно замордованих голодом українці.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали