25 Листопада 2017
Новини

Ми пам'ятаємо... У Луцьку відбудуться скорботні заходи

Ми пам'ятаємо... У Луцьку  відбудуться скорботні заходи

З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні у Луцьку відбудуться скорботні заходи. Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Аби вшанувати пам’ять безневинно убієнних жертв голодоморів в Україні, у суботу, 25 листопада, о 15.00 год. на Театральному майдані у Луцьку розпочнеться громадянська хода, яка прямуватиме до Замкової площі, де відбудуться скорботні заходи. О 16.00 українці вшанують знищених голодом спільно акцією “Запали свічку!".

Під час проведення скорботної ходи та панахиди за загиблими від голодоморів в Україні буде зупинено рух транспорту через Братський міст, на вулицях Данила Галицького, Братковського, Замковій площі обмежать рух транспорту під час скорботних заходів.

Запрошуємо лучан долучитися до скорботних заходів, що відбуватимуться у нашому місті, та запалити о 16:00 свічки на підвіконнях своїх осель в пам'ять про мільйони втрачених життів.

Сьогодні на приміщеннях галузевих підприємств, установ, організацій міста вивішено Державний Прапор України зі скорботною стрічкою.

Заборонено звучання розважальних мелодій на ринках міста, у закладах ресторанного господарства, у громадському транспорті та на території історико-культурного заповідника “Старий Луцьк”.

«Голодомор став одним з найжахливіших злочинів в історії людства. Рахунок загиблих йшов на мільйони. За різними підрахунками, Україна втратила до чверті свого населення. Щохвилини вмирало 17 людей, щогодини – 1000, майже 25 тисяч – щодня.

Проте Україна перемогла голодну смерть. Наш народ не поставили на коліна і не зламали.

25 листопада - День пам’яті жертв Голодоморів в Україні. Нехай цього дня у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині прозвучить молитва за невинно убієнних голодом.
Запаліть о 16:00 свічки на підвіконнях своїх осель в пам'ять про мільйони втрачених життів.

Нехай цей день стане днем перемоги добра над злом, наповнить ваші душі співчуттям та милосердям», - звернувся до лучан виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему