24 Листопада 2017
Новини

Луцьк долучиться до «Флешмобу міст» на підтримку жінок

Луцьк долучиться до «Флешмобу міст» на підтримку жінок

Луцька міська рада та пам’ятник Святому Миколаю сьогодні світитимуться помаранчевим.

Зокрема, саме сьогодні, 24 листопада, представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні проведе «Флешмоб міст», підсвітивши помаранчевим кольором визначні архітектурні об’єкти в Києві та ще у 15 містах із нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Одним із таких міст є Луцьк.

Акція розпочнеться 24 листопада на майдані Незалежності й символічно розпочне відлік усесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» в Україні.

Як розповіли у  відділі інформаційної роботи міської ради, об’єктами, що беруть участь у флешмобі, в Луцьку обрано будівлю міської ради та пам’ятник Святому Миколаю.

Нагадаємо, міжнародна кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» проводиться щороку і триває з 25 листопада – Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок – до 10 грудня – Дня прав людини.

На підтримку цієї громадської ініціативи щорічно проводиться кампанія Генерального Секретаря ООН із боротьби з насильством щодо жінок (UNiTE), яка закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності та створення можливостей для обговорення проблем та рішень у всьому світі.

Останніми роками кампанія UNiTE використовувала помаранчевий колір як спільну тему, яка проходить через усі глобальні заходи. Помаранчевий є одним з офіційних кольорів кампанії UNiTE і в контексті її глобальної адвокації використовується як символ світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок та дівчат.

В Україні кампанія UNiTE була офіційно розпочата 2015 року, і відтоді до неї приєдналися понад 100 партнерів по всій країні.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему