24 Листопада 2017
Новини

Француз переплив океан, харчуючись зіпсованими продуктами

Француз переплив океан, харчуючись зіпсованими продуктами

Французький активіст самотужки переплив Атлантичний океан, харчуючись тільки простроченими продуктами. Про це повідомляє Daily Mail.

Подорож із Парижа в Нью-Йорк забрала у 29-річного Баптиста Дюбанше десять місяців. У січні він залишив французьку столицю і проїхав на велосипеді спочатку Францію, а потім Іспанію. У Марокко активіст пересів на човен з педальним приводом. На цьому плавзасобі він перетнув Атлантичний океан і дістався до американського міста Маямі. Звідти велосипедом доїхав до Нью-Йорка.

В дорозі Дюбанше харчувався сочевицею, термін придатності якої закінчився дев’ять років тому, рисом, що вважається зіпсованим з 2011 року, і медом, купленим близько півстоліття тому. Таким чином він намагався продемонструвати, що прострочену їжу викидають даремно.

Під час плавання у мандрівника зламався радар-детектор, який попереджав його про наближення кораблів. Після цього йому доводилося прокидатися кожні 20 хвилин і перевіряти, чи не загрожує йому зіткнення з іншим судном.

Дюбанше розповів, що в океані його переслідували галюцинації. Зазвичай йому ввижалися люди в воді й голоси. Він пояснює це недосипанням і тривалою самотністю.

Після повернення активіст зізнався, що сумував за нормальною їжею. «Від піци, яку я з’їв, коли досягнув суші, отримав просто неймовірне задоволення», – зауважив він.

Активіст давно бореться з необґрунтованим знищенням продуктів. Він вважає, що непотрібну свіжу їжу слід не викидати, а ліофілізувати – заморожувати, а потім висушувати у вакуумі. Що стосується зернових та сипучих продуктів, то на них, на його думку, взагалі не слід вказувати термін придатності.

Дюбанше розмістив на сайті Change.org петицію в Європарламент, яка закликає відмовитися від зазначення строку придатності на продуктах. Йому вдалося зібрати більше дев’яти тисяч підписів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему