24 Листопада 2017
Новини

Російські ЗМІ поширили фейк, що в Британії розкупили календарі з Путіним

Російські ЗМІ поширили фейк, що в Британії розкупили календарі з Путіним

Новина про британців, які миттю розкупили календарі з президентом Росії Володимиром Путіним, виявилася фейком. Як зауважило видання TJ, про те, що було видрукуване видання із зображеннями російського лідера, написало відразу декілька британських таблоїдів, але ні про які черги у публікаціях не йшлося.

Першоджерелом був британський таблоїд The Daily Mirror. При цьому багато російські ЗМІ воліли додати до оригінальної новини неіснуючі факти: в переказі російських видань британці розкупили всі календарі, які «стали хітом».

Першим з російських ЗМІ новину про календарі з Путіним опублікував Life 23 листопада. У ній ішлося, що календар восьми мовами продається на eBay й Amazon, а на момент публікації матеріалу Life «товар уже розкупили».

Про «черги» по календарі з главою РФ написав телеканал «Царгород». У публікації сказано, що британці «буквально змели календарі з Путіним з прилавків протягом декількох днів з моменту початку продажів». «І тепер ці видання майже не знайти на книжкових полицях. Утім, вони доступні з Інтернету», – додає видання.

Інші російські ЗМІ написали про «ажіотаж» та «небувалий попит» на календарі з Путіним.

Насправді календар виставив у інтернет-магазині eBay (а не у Великій Британії) користувач із Воронежа, звернув увагу засновник проекту «Лапшеснималочная» Олексій Ковальов. У замітці The Daily Mirror не йдеться про рівні попиту на цей товар, а також про те, що його розкупили. Більше того, судячи з оголошення на eBay, станом на вечір 23 листопада календар з фотографіями Путіна був доступним для продажу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему