24 Листопада 2017
Новини

Між «ДНР» і «ЛНР» може початися військове протистояння – Тимчук

Між «ДНР» і «ЛНР» може початися військове протистояння – Тимчук

Після того, як в окупованому Луганську було здійснено «військовий переворот» і в місто була введена техніка терористичного угруповання «ЛНР», ситуація між так званими «республіками» стала дуже напруженою.

Не виключено, що найближчим часом почнеться військове протистояння між угрупованнями. Те, що лідер бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький утік до Москви, не заспокоює, а навпаки, загострило напругу між терористами на окупованому Донбасі. Про це розповів народний депутат Дмитро Тимчук.

Він повідомив, що зараз активно поширюються чутки, ніби терористи «ДНР» захочуть захопити владу в Луганську, щоб зробити одну квазідержаву із центром у Донецьку. Ватажки «ЛНР» побоюються, що об’єднання з бойовиками «ДНР» може призвести до серйозних чисток і вони будуть позбавлені посад. Але це ще не найстрашніше, адже в ході чистки ватажків «ЛНР» можуть заарештувати, звинувативши їх у співпраці зі Службою безпеки України.

Багато керівників терористів «ЛНР» уже висловили намір покинути окуповані території. Деякі збираються втекти або в Росію, або на контрольовану Україною територію Донбасу.

Але є в «ЛНР» і така частина силовиків, які не виключають військового протистояння з терористами «ДНР», які зайшли в Луганськ.

При цьому Дмитро Тимчук зазначає, що інформація про можливе об’єднання «ДНР» з «ЛНР» активно «мусується» саме з Донецька, де тамтешній лідер Олександр Захарченко неодноразово перед кремлівськими кураторами звинувачував Ігоря Плотницького у тому, що той не може ефективно керувати окупованою територією.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему