23 Листопада 2017
Новини

Рух вантажівок потребує більшої уваги, ніж пасажирський – Волинська митниця

Рух вантажівок потребує більшої уваги, ніж пасажирський – Волинська митниця

Нещодавно Люблінський клуб бізнесу організував у польському Хелмі економічний форум з питань транскордонної співпраці між Україною та Польщею. На дискусійному майданчику «Кордон об’єднує чи розділяє – практичні аспекти співпраці» дебатували про товаропотоки, черги на кордоні та способи їх уникнення.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький у своєму виступі зосередився на необхідності розбудови українсько-польської ділянки кордону та тісної координації роботи усіх структур виконавчої влади сусідніх країн. Про це повідомили сьогодні у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Як ідеться в повідомленні, на 230 кілометрів державного кордону з Польщею в межах Волинської області функціонує тільки два міжнародних автомобільних пункти пропуску: «Ягодин – Дорохуськ» та «Устилуг – Зосин». Заплановане будівництво ще одного мосту в пункті пропуску «Адамчуки – Збереже» потребує значних зусиль і часу, але повністю об’єктивно не зможе зняти питання черг.

Тож пропонуються інші шляхи зменшення навантаження на автомобільний перехід.

З 2017 року курсує рейковий автобус на Хелм. З 10 грудня його розклад руху буде збільшено до двох разів на добу. І це – яскравий приклад тісної співпраці органів місцевої влади, транспортних організацій та контролюючих служб у розвитку транскордонного співробітництва, зазначено в повідомленні.

Проте сьогодні ще більшої, ніж пасажирський у легковому автотранспорті, потребує уваги рух вантажівок, який на Волині можливий лише через «Ягодин».

Протягом 2016 року через цей один митний пост було переміщено понад 45 % вантажних транспортних засобів у напрямку Республіки Польща (інші 55 % – через три пункти пропуску в Львівській області). Показники 2017 року, який ще не завершився, будуть аналогічними або й вищими.

Навантаження, яке постійно зростає у зв’язку з відкриттям європейських ринків для українського товаровиробника, потребує чіткої координації та щоденної співпраці з польською стороною – митниками та прикордонниками, суміжними контролюючими службами. Особливо це стосується проходження ветеринарного контролю в «Дорохуську», графік здійснення якого не передбачає нічної зміни. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему