23 Листопада 2017
Новини

До якого часу волиняни зможуть відправляти телеграми?

До якого часу волиняни зможуть відправляти телеграми?

З 1 березня 2018 року ПАТ "Укртелеком" ухвалив рішення припинити надання послуг телеграфного зв'язку загального користування для всіх категорій споживачів. Повідомляє interfax.com.ua.

"Буде припинено прийом, обробку та передання на доставку телеграм усіх видів і категорій", - йдеться в повідомленні українського оператора фіксованого зв'язку.

Таке рішення ухвалено у зв'язку зі значним скороченням кількості телеграм, що пов'язано з розвитком електронних каналів комунікації та поширенням використання цифрового підпису. Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників, зазначив оператор.

У прес-службі "Укртелекому" агентству "Інтерфакс-Україна" додали, що послуга передання телеграм швидко втрачає свою популярність, і її надання є збитковим для компанії. Зокрема, якщо у 2015 році було відправлено близько 350 тис. телеграм, то наступного року - 100 тис., а нині - лише близько 10 тис. на квартал.

"Відповідно доходи від послуги щороку вдвічі знижуються, і вони в кілька разів менші за витрати компанії на утримання телеграфу. Телеграфні послуги вже давно є збитковими для "Укртелекому" - це десятки мільйонів гривень на рік", - наголосили в прес-службі.

У компанії уточнили, що оскільки переважна більшість телеграм надсилається в робочі дні, то з грудня 2017 року протягом трьох місяців змінюється графік їх прийому та доставки: понеділок-субота з 8:00 до 19:00, тоді як неділя і святкові дні будуть вихідними.

"Сподіваємося на розуміння тих небагатьох користувачів послуги й упевнені, що в разі необхідності вони оберуть для себе інший схожий і сучасний канал комунікації, наприклад пропозиції "Укрпошти", - зазначили в "Укртелекомі".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему