21 Листопада 2017
Новини

Берлусконі відсудив 60 мільйонів аліментів у колишньої дружини

Берлусконі відсудив 60 мільйонів аліментів у колишньої дружини

Міланський суд став на бік колишнього прем’єра країни Сильвіо Берлусконі, який оскаржив рішення про виплату аліментів колишній дружині Вероніці Ларіо. Політик щомісяця виплачував екс-благовірній 1,4 млн євро.

Суд зобов’язав її повернути €60 млн аліментів. Згідно з рішенням апеляційного суду, Ларіо муситиме повернути Берлусконі аліменти, отримані нею з березня 2014 року. Суд дійшов висновку, що, починаючи із цього періоду, колишня дружина прем’єра була в змозі забезпечувати себе самостійно, повідомляє видання The Local 

Берлусконі скористався недавно прийнятим в Італії порядком нарахування аліментів, яким визначається, що колишні чоловік та жінка не мають права претендувати на той же рівень життя, який мали в шлюбі. Крім того, Верховний суд Італії розпорядився розраховувати аліменти, виходячи з того, чи може колишній чоловік забезпечувати себе самостійно.

Так, адвокати Берлусконі доводили в апеляційній інстанції, що Вероніка Ларіо отримала при розлученні 16 млн євро, а також володіє ювелірним бізнесом і компанією з продажу нерухомості, а значить, може сама себе забезпечити. Юристи вказали суду на той факт, що ліквідні активи Ларіо гарантують їй економічну незалежність у вигляді доходу не менше ніж 1000 євро на місяць.

Сільвіо Берлусконі познайомився з 23-річною Веронікою Ларіо в 1980 році, побачивши її на сцені міланського театру «Манзоні» в комедії Кроммелінка «Чудовий рогоносець». Майбутня дружина політика в одній зі сцен з’являлась оголеною.

Офіційний шлюб пара уклала тільки через 10 років, коли Сільвіо розлучився зі своєю першою дружиною. На той час у них уже було троє дітей, ще двоє народились у Берлусконі в першому шлюбі. На пам’ять про сценічне минуле Бартоліні взяла за офіційне ім’я свій псевдонім – Вероніка Ларіо.

Вперше про розлучення Вероніка Ларіо заговорила 2008 року, причому зізналася, що обмірковує цей крок останніх 10 літ. Тоді вона розкритикувала свого чоловіка за включення молоденьких «гарненьких субреток» із шоу-бізнесу в списки кандидатів від своєї партії на виборах.

Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння Ларіо, стала присутність Берлусконі 26 квітня 2009 року на святкуванні 18-річчя неаполітанки Ноемі Летиції, яка ніжно називала старого політика «папі». Дівчина повідомила журналістам, що часто бачиться з Берлусконі, відвідуючи його в Римі та Мілані й він подарував їй золоте намисто з діамантами.

Саме цей епізод, про який написало багато газет, став «початком кінця» сімейного життя Берлусконі й Ларіо. Сільвіо заперечував близькі стосунки з Летицією, але при цьому плутався в свідченнях про обставини першої зустрічі з нею.

Потім Ларіо домоглася публічних вибачень від Берлусконі за те, що він на церемонії вручення премій у галузі телебачення гучно висловив захоплення еротичною моделлю Марою Карфаньєю, сказавши, що негайно одружився б на ній, якби мав можливість це зробити. Відома своїм пишним бюстом Карфанья працювала у нього в уряді міністром рівних можливостей.

Під час шлюборозлучного процесу Ларіо покладала всю провину в розпаді шлюбу на чоловіка. Представники Берлусконі натякали на те, що Ларіо теж зраджувала йому з охоронцем, але ці твердження не були доведені.

2013 року суд міста Монца (місце народження Ларіо) зобов’язав Берлусконі виплачувати матері його трьох дітей по 3 млн євро в місяць. Розлючений політик обізвав суддів феміністками і комуністками й оскаржив це рішення. 2015 року сума виплат була знижена до 1,4 млн євро в місяць.

Сьогодні екс-прем’єр Італії одружений втретє – на колишній королеві краси Франчесці Паскале, яка молодша за нього на 50 років. Дівчина очолювала клуб фанатів політика і прославилася тим, що на зібрані пожертви найняла літак, який літав над узбережжям країни з плакатом «Сільвіо, мені тебе не вистачає». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему