21 Листопада 2017
Новини

Антибіотики видобуватимуть з дна океану

Антибіотики видобуватимуть з дна океану

Вчені з Бристольського університету знайшли спосіб, який дозволить подолати стійкість бактерій до антибіотиків. Відкриття було зроблено в ході дослідження глибин Атлантичного океану, пише dobryjlikar.com.

Відомо, що антибіотики завжди отримували з природних джерел. Навіть зараз 70% антибіотиків є похідними сполук, що виробляються мікроорганізмами або рослинами. Ці речовини допомагають їм виживати.

Паралельно відбувається розвиток так званої синтетичної біології. Вона дозволяє швидко відкривати й оптимізувати природні сполуки для отримання антибіотиків. З цього погляду особливо цікаві мікроорганізми, які живуть в екстремальних умовах. І глибини океану – ідеальне місце для пошуку таких організмів.

Вчені зібрали зразки матеріалу з глибини більше ніж 4,5 кілометра на дні Атлантичного океану, пише nastroenie.com.ua.

За 18 місяців проекту дослідники виділили зі зразків більше 1000 раніше невідомих мікроорганізмів і шість нових природних сполук, потенційних антибіотиків. Тепер належить провести маніпуляції з клітинними механізмами, що відповідають за синтез природних антибіотиків. Зокрема, зараз ведеться робота з абіссоміцином-С, виділеним з бактерій V.maris. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему