21 Листопада 2017
Новини

У село заманюють іноземців, пропонуючи за переїзд 70 тисяч франків

У село заманюють іноземців, пропонуючи за переїзд 70 тисяч франків

 

Жителі швейцарського населеного пункту Альбінен, розташованого в кантоні Вале, проголосують про введення змін, які повинні привернути туди нових жителів, повідомляє expert.ru

Швейцарці вирішили не обмежувати коло потенційних жителів Альбінена тільки громадянами своєї країни. Обіцяють приймати в громаду й іноземців, які вирішили купити або звести будинок у їхньому селі.

Зараз в Альбінені проживають приблизно 240 осіб, місцева влада планує виплачувати 25 тис. швейцарських франків (близько $25,2 тис.) охочим переїхати в село. Для того щоб отримати виплату, приїжджі повинні купити або побудувати будинок в Альбінені та погодитися прожити там як мінімум 10 років. Окрім того, їм має бути не більше як 45 років. Вартість будинку мусить бути не меншою від 200 тис. франків ($201,6 тис.), він повинен стати постійним місцем для проживання. На кожну дитину в сім’ї міська влада готова виділити по 10 тис. франків ($10,1 тис.). У результаті сімейство з чотирьох осіб може отримати при переїзді 70 тис. франків ($70,5 тис.).

Якщо житель, який отримав кошти, вирішить покинути Альбінен, то муситиме повернути гроші. Для виплат переселенцям буде створений фонд, у який влада скеровуватиме по 100 тис. франків щорічно ($101 тис.). За словами глави громади Альбінена Беата Йоста, за останні роки з міста виїхали три сім’ї з вісьмома дітьми, в результаті чого довелося закрити місцеву школу.

Для грошового забезпечення нової політики залучення жителів комуна створить фонд, у який щорічно вноситимуть 100 тисяч франків. «Це інвестиції в майбутнє села», – йдеться в бюлетені. Мешканці Альбінена впевнені, що як результат громада отримуватиме прибуток від нових сімей за рахунок податків, будівельних контрактів, покупок у сільському магазині. А молоді люди вдихнуть нове життя в село. Сподіваються жителі й на те, що з приїздом новачків знову відкриється сільська школа. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему