21 Листопада 2017
Новини

Іменини 20 листопада - кого привітати з Днем ангела

Іменини 20  листопада - кого привітати з Днем ангела

Цього дня відзначають іменини Михайло, а також Єремій, Клим, Марфа, Ельдар.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

МИХАЙЛО

Ім’я Михайло в перекладі з давньоіудейської мови означає «рівний, подібний до Бога», також існує варіант перекладу – «випрошений у Бога». Ім’я широко поширене в Європі: Майкл, Мішель, Мігель, Міхай – це все аналоги Михайла. Існує ще одне похідне чоловіче ім’я, що частіше трапляється в Австралії, – Мітчелл. Від чоловічого імені Михайло були утворені жіночі імена: Михайла, Мішел, Мішель, Міхаела, Мігела, Мікаела, Мігелін, Мікеланджела, Мікела, Михайлина, Михалина, Міхала. Зменшувально-пестливе звернення Міка є і самостійним ім’ям, і короткою формою деяких жіночих імен (наприклад Моніка).

У християн особливо шанований Михайло – головний із семи архангелів, один з біблійних персонажів. «Архангел Михаїл» складається з п’яти слів: «арх ангел ми ка ел», де «Арх» означає «старший», «ангел» – «посланець», «ми ка ел» – «подібний до Бога». Тому виходить таке трактування виразу «Архангел Михаїл»: «Старший посланець, наділений повноваженнями Еля (одне з імен Бога)».

Архангел Михаїл – небесний заступник Києва, шанується як покровитель будівництва та будівельників. Також Архангел Михаїл є переможцем злих духів, які в християнстві вважалися джерелом хвороб. Саме він очолює святе воїнство ангелів.

В ісламі архангела Михаїла згадують як Микаїла.

У дитинстві Михайло чарівний, ніжний, жадібний до ласки, дуже красивий і розумний. Його тягне до прекрасного, і часто від народження він оточений красивими речами, предметами мистецтва. Михайли прагнуть догодити всім і жити в гармонії з іншими.

Він напрочуд ретельно все вибирає: одяг, книги або професію. Крім того, Михайли – прекрасні друзі, доступні, щедрі та гостинні, які легко можуть поділитися всім. Здебільшого вони екстраверти, товариські, але під впливом близьких і членів їхніх сімей. Вони активні й працюють, навіть якщо темпи роботи є нерівномірними. Михайли завжди шукають другу половинку. Першорядне значення для них має сім’я, вони уважні. Власникам цього імені підходить бути лікарями, юристами, вчителями, так як люблять почуватися корисними. Часто вони стають керівниками найвищого рівня. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали