20 Листопада 2017
Новини

Створено додаток, що визначає хворобу за фотографією

Створено додаток, що визначає хворобу за фотографією

 

Днями глава Apple Тім Кук розповів про медичний додаток VisualDx. Про те, чому саме цей додаток, що базується на штучному інтелекті, опинився в полі зору корпорації, розповідає businessinsider.com.

Apple давно планує вийти на ринок лікарських препаратів і товарів для здоров’я. Незважаючи на те, що VisualDx доступний споживачам у магазині додатків Apple, він не призначений для широкої публіки. Додаток націлений на дипломованих лікарів, які зможуть використовувати його для діагностики різних захворювань, зокрема визначати хвороби за станом шкіри.

Восени цього року в це програмне забезпечення додали можливість використовувати камеру iPhone і технологію машинного навчання для визначення стану шкіри або звуження списку можливих діагнозів. Рішення дозволяє визначати захворювання за фотографією. Так, VisualDx здатний надати список умов, які призводять до виникнення висипу.

У майбутньому окремі такі технології стануть доступні широкому споживачеві: користувачі подібних додатків зможуть сфотографувати своє тіло і, давши відповіді на серію запитань, дізнатися, чи потребує проблема медичного втручання або ж ідеться про звичайний висип, розповів генеральний директор VisualDx Арт Пап’є. За його словами, компанія вже розробляє нову версію інструменту Aysa для звичайних запалень шкіри.

«Споживачі не хочуть гратись у лікарів. Але якщо ситуація відбувається в суботу, то їм потрібно знати, чи потрібно їхати в пункт медичної допомоги з дитиною або ж це може почекати до понеділка, коли вони матимуть можливість побачити свого педіатра», – Пап’є пояснює, що програма не вирішує завдання постановки діагнозу, йдедеться про навчання системи і сортування.

Програма від VisualDx здатна проаналізувати зображення за одну секунду.  Додаток VisualDx дозволяє лікарям підтверджувати діагнози, користувачі можуть шукати захворювання за різними симптомами з урахуванням інформації про пацієнта. Доступ до всіх баз даних компанії коштує $499, однак підписку на додаток зазвичай оформляє медичний заклад. Лікарі можуть дописати додаткові симптоми в ході аналізу, а також переглянути інформацію про різні захворювання.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали