20 Листопада 2017
Новини

«На руку Кремлю»: Валенса і Туск стурбовані нападками Варшави на Київ

«На руку Кремлю»: Валенса і Туск стурбовані нападками Варшави на Київ

Відносини між Україною та Польщею останнім часом стали досить натягнутими через позицію деяких політиків з польського керівництва.

Постійні випади в бік України, а також підтримка націоналістів викликали не лише введення санкцій у Польщі, але й критику політики Варшави з боку президента Європейського парламенту Дональда Туска, який раніше був польським прем’єр-міністром.

Дональд Туск заявив, що провладна партія Польщі «Право і справедливість» провадить політику, яка дуже вигідна Кремлю.

«Тривога! Гострий спір з Україною, ізоляція в Європейському Союзі, відхід від верховенства права і незалежності судів, нападки на недержавний сектор і вільні медіа – стратегія «Права і справедливості» або план Кремля? Занадто схоже, щоб спати спокійно», – написав він у Twitter.

Такої ж думки дотримується колишній президент Польщі та лідер руху «Солідарність» Лех Валенса. Зокрема, у себе в блозі він написав, що Дональд Туск називає речі своїми іменами і зараз Польщу потрібно рятувати для європейського майбутнього країни.

У свою чергу жорстко відреагували на такі слова президента Європейської ради чинні польські політики. Зокрема, прем’єр-міністр РП Беата Шидло сказала, що Туск на посаді глави уряду нічого не зробив для Польщі, а сьогодні, використовуючи свою позицію, він атакує не владу Польщі, а саму країну. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему