20 Листопада 2017
Новини

Російський опозиціонер: «Війна Росії проти України ще далеко не закінчена»

Російський опозиціонер: «Війна Росії проти України ще далеко не закінчена»

Військова агресія Росії проти України не буде завершена ще дуже довго, оскільки очевидно, що Кремль не досяг своєї мети і вже поглядає на Північну Корею, а також на інші місця, де можна створити гарячі точки.

Також варто очікувати посилення подій на Донбасі, припускає російський опозиційний політик, колишній чемпіон світу із шахів Гаррі Каспаров, передають Eizvestia.

Відступати Володимир Путін не збирається, оскільки диктатори ніколи цього не роблять. Основна помилка західних політиків полягає в тому, що вони вважають, що російський президент піде на якісь поступки. Посилення ситуації відбудеться незабаром, і, найімовірніше, українська тема буде присутня. У свідомості російських імперіалістів Україна завжди посідає головне місце. І ця свідомість вимагає постійного підживлення у вигляді конфлікту з Києвом, оскільки незалежна, демократична і європейська Україна – це смерть для ординського імперства нинішньої Російської Федерації.

Багато чого залежатиме і від ситуації всередині самої України. Путінське лобі на Заході постійно тисне на те, що минуло вже кілька років, але очікуваних реформ у країні практично не відбулося. На Заході відчувають велику недовіру до української еліти, оскільки вона поки не в змозі провести масштабне реформування держави. Разом з тим там чудово розуміють, що Україна нині перебуває у стані війни із сусідом, який набагато потужніший, тому українське питання є вже загальноєвропейським.

Каспаров переконаний, що в Європі обов’язково будуть політики, які шукатимуть компроміс із Росією. Проте в Москві вже втратили момент, коли можна було умовити Захід на визнання законним анексії півострова Крим. Окрім того, у Путіна вже немає шансів заштовхнути назад в Україну окуповані території Луганської і Донецької областей як бомбу сповільненої дії.

Очевидно, що російська влада не досягла бажаної мети в Україні, тому намагатиметься створювати нові вогнища напруженості. Найбільшу увагу Путіна зараз направлено на Корейський півострів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему