20 Листопада 2017
Новини

Створено карту найнебезпечніших країн для туристів

Створено карту найнебезпечніших країн для туристів

Співробітники медичної сервісної компанії International SOS склали інтерактивну карту світу, на якій відзначили найнебезпечніші та безпечні для мандрівників країни, – повідомляє ria.ru.

На карті, розміщеній на сайті компанії, держави позначені різними кольорами залежно від рівня ризику для туристів.

Найнебезпечніші для відвідування країни відзначили червоним кольором: це Сирія, Малі, Лівія, Південний Судан, Ємен, Афганістан і Сомалі.

Найбезпечніші для туристів держави позначили зеленим. Ними стали Фінляндія, Норвегія й Ісландія. Росію віднесли до категорії держав зі "швидко мінливих рівнем ризиків".

Про 10 порад мандрівникам, що збираються в «найнебезпечніші країни світу для туристів» розповідає travelest.ru.

Реальність чи страхи?

Проведіть швидку інвентаризацію, що ви чули про країну, яку збираєтеся відвідати? Що ви знаєте напевно? Звідки ви це знаєте? Наскільки ваше джерело інформації точне і заслуговує на довіру? Чи є які-небудь факти і цифри, які доводять високий рівень небезпеки і ризику?

Прочитайте поради і відгуки про подорожі в небезпечних країнах

Просто відвідайте веб-сайти, присвячені небезпечній країні, куди ви збираєтеся їхати і прочитайте попередження для мандрівників. Потім дізнайтеся більше про державу, її історію та реальні події, які не висвітлювати в новинах. Почитайте блоги, форуми мандрівників, місцеві журнали і газети, книги, написані в цій країні. Найчастіше у місцевих жителів куди більш адекватних відомостей про стан речей, ніж в іноземців.

Тримайте близьких людей в курсі своїх планів

Це може звучати дещо фаталістично, але оповіщення людей, які заслуговують на довіру, про свої плани і місцезнаходження допоможе знайти вас, якщо раптом трапиться щось жахливе.

Завжди носіть із собою картку із особистою інформацією

Ваш паспорт або водійське посвідчення недостатньо інформативні, якщо з вами щось трапиться. Радимо завести спеціальну картку з наступною інформацією: ПІБ, рік народження, група крові, чи є алергія і хронічні захворювання, контактний номер вашої близької людини з кодом країни. І ще кілька порад: зробіть картку англійською та мовою країни, в яку ви їдете, оновлюйте дані за необхідністю.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему