17 Листопада 2017
Новини

У Луцьку - новий інкубатор для новонароджених та недоношених немовлят

У Луцьку - новий інкубатор для новонароджених та недоношених немовлят

Обладнання для новонароджених та недоношених немовлят вартістю 474 тисячі гривень придбали на відкритих торгах за кошти міського бюджету.

Сьогодні  нове обладнання  презентували у Луцькому клінічному пологовому будинку. Сучасний інкубатор японського виробництва оснащений спеціальним монітором, датчиками контролю температури шкіри малюка та системою контролю температури й вологості всередині інкубатора.

Ознайомитися із роботою нового обладнання прибули радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук, поінформували у відділі інформаційної роботи міської ради.

До речі, у відділенні інтенсивної терапії новонароджених це уже восьмий інкубатор, розроблений за новітніми технологіями, 2017-го року випуску. Але зважаючи на те, що до Луцького клінічного пологового будинку приїздять народжувати жінки з усієї області та України, потреба у поповненні подібною апаратурою все ж залишається.

Минулого року за допомогою інкубаторів вдалося зберегти життя 433-м малюкам, а за 9 місяців 2017-го року врятовано 292-х немовлят, розповів завідувач відділенням Віталій Богданович.

Позитивно оцінив роботу нового обладнання Ігор Поліщук. За його словами, 2017-й рік був дуже результативним для медичної галузі міста Луцька, адже протягом року для багатьох медзакладів було придбано нову сучасну медичну апаратуру, проведено капітальні ремонти приміщень.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему