16 Листопада 2017
Новини

16 листопада: яке сьогодні свято

16  листопада: яке сьогодні свято

Щиро вітаємо сьогодні радійників та телевізійників!

День працівників радіо, телебачення та зв’язку України

День працівників радіо, телебачення і зв’язку встановлений Указом Президента 11.11.1994 № 667/94 на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України. Девіз працівників зв’язку та сфери інформатизації: «Ми працюємо, щоб Україна стала розвиненою інформаційною державою». Вітаємо усіх, причетних до цього свята! Нехай вам щастить у вашій непростій, але захоплюючій справі!

Міжнародний день відмови від паління

У далекому 1977-му році цей день, вивчивши сумну статистику по цій темі, встановило онкологічне співтовариство Сполучених Штатів Америки. Було запропоновано відзначати його щорічно в кожен третій четвер місяця листопада. Незабаром до цієї корисної ініціативи стали приєднуватися у всьому світі. Метою Дня відмови від паління є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності.

Міжнародний день терпимості (толерантності)

Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада. Цей день підтримує ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою.

Міжнародний день філософії

Міжнародний день філософії проводиться у третій четвер листопада з 2002 року за регламентом ЮНЕСКО (UNESCO General Conference). Сенс святкування Міжнародного Дня філософа полягає в тому, щоб знайти спільну платформу обговорення глобальних соціо-культурних перетворень, які відбуваються зараз, долучити людей до філософської спадщини.

Релігійні свята

Мучеників Акепсима, єпископа, Йосифа, пресвiтера, i Аїфала, диякона. Оновлення храму Великомученика Георгiя в Лiддi. Мучеників Атика, Агапiя, Євдоксiя, Катерiя, Істукарiя, Пактовiя, Никтополiона та воїнів їх. Преподобного Акепсима. Преподобної Снандулiї. Преподобної Анни, княгині Київської. Посту немає.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему