16 Листопада 2017
Новини

Іменини 16 листопада

Іменини 16 листопада

Цього дня відзначають день ангела Маргарита, Ілля, Анна, Василь, Володимир, Іван, Іннеса, Микола, Павло, Петро, Сергій, Федір.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

МАРГАРИТА

Ім’я Маргарита в перекладі з грецької мови означає «перлина», «перли». «Маргарітос» – це епітет Афродіти, богині краси і любові, яка була покровителькою мореплавців. І саме перлини й перламутрові раковини моряки жертвували їй, просячи захисту і заступництва. Маргарита прямолінійна. Вона скаже все, що думає, будь-якій людині, незалежно від її віку і статусу. При цьому Маргарита самокритична і по відношенню до себе. Чесна і смілива, нетерпляча і примхлива, Маргарита має аналітичний склад розуму і логічне мислення. В характері Марго відсутній егоїзм і зовсім немає дипломатії, саме тому у неї часто виникають конфлікти з оточенням. Маргарита справляє враження розумної жінки, якій притаманні практичність і деяка невпевненість у собі. У професійній діяльності Марго проявляє себе рішучою і діловитою жінкою. Проте, робота для Маргарити є не сенсом життя, а просто засобом заробітку. Марго відмінно проявить себе в адміністративній діяльності, педагогіці і біології. Завдяки своїй практичності і організаторським здібностям Маргарита може стати хорошим керівником. При цьому Марго не прагне до влади, їй потрібна цікава робота. Успіх у справах приходить до Маргарити завдяки посидючості, працьовитості, оригінальному підходу до справи і нестандартному мисленню. Марго шанована серед колег. У першому шлюбі ця жінка, як правило, зазнає невдачі через поспішне заміжжя. Марго дуже болісно переносить перший розрив і вдруге виходить заміж теж швидко в спробі довести собі й оточенню, що вона цікава і бажана. Чоловіком Маргарити стане тільки симпатичний їй чоловік. Марго не надто любить господарювати, обожнює дітей, заради них вона готова пожертвувати всіма іншими речами в її житті. У чоловічому товаристві Марго відчуває себе, як риба у воді, тому її чоловікові часто доводиться відчувати уколи ревнощів.

ІЛЛЯ

Ім’я Ілля – це варіант староєврейського імені Еліяху, що означає «Мій Бог – Господь», також можна перевести як «віруючий». Інакше тлумачать, що ім’я Ілля походить від імені Ілія, що має значення «фортеця Господня» і «сила Божа».

Ілля артистичний, іронічний і багатоликий. Він заглиблений в себе, все розповість і покаже будь-якому охочому, але в свою душу пустить тільки обраних. У компанії Ілля веселий і товариський. Він легко спілкується з будь-якими людьми, не конфліктний. На перше місце Ілля завжди ставить свою сім’ю. Відштовхнути від сім’ї і близьких Іллю може холодність і зневага, які для нього просто нестерпні. Ілля запальний, але може швидко охолонути. Після сварок він довго кається у своїй нестриманості. Своє серце чоловік, як правило, тримає в узді. Перш ніж зробити пропозицію своїй коханій, він підготує всі умови для спільного життя. Імпульсивні вчинки Іллі часто тягнуть за собою невдачі і розчарування. У Іллі добре розвинена інтуїція. Він здатний оцінити обстановку, а після цього чоловік швидко приймає правильне рішення. В досягненні мети дуже часто Іллі заважають всілякі дрібниці. Ілля розумний, має гарну пам’ять, здатний судити про події з різних точок зору. У виборі друзів Ілля буває не дуже перебірливим. А творчий потенціал цієї людини у більшості залежить від ступеня його закоханості. До своєї обраниці він уважний, ніжний і турботливий. Іллі важливо, щоб його жінка була близька йому духовно. Тоді він здатний оцінити її по достоїнству. Сім’я для Іллі стає найголовнішим. Він безмежно кохає дружину, і надзвичайно ніжний і добрий з дітьми. Хоча частіше Ілля прагне вибрати собі заняття, не пов’язане з організаторською діяльністю, часом професія сама вибирає його. Можна зустріти Іллю-лікаря або Іллю-вчителя. Яку би працю собі не вибрав цей чоловік, швидше за все, він досягне на цьому терені значних професійних висот. Найкраще Ілля працює в тандемі з колегою, риси характеру якого доповнюють характер Іллі. З дитинства у Іллі розвинене почуття власності. Він вважає за краще й ігри, і справи організовувати самостійно, а потім нести всю відповідальність за результати. Ілля рідко витає в хмарах, йому важливий конкретний результат. За вдачею він добрий і незлобний, але все невдоволення висловлює прямо. Частково через це реалізація задуманого не завжди вдається цьому чоловікові.

АННА (ГАННА)

Ім’я має давньоєврейське походження й означає "благодать"

У Анни з раннього дитинства проявляється її головна якість – доброта. Вона з радістю доглядає за кошенятами, цуценятами, пташками. Граючи зі своїми ляльками, поводиться з ними, як з молодшими дітьми. У старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, що потрапили в скрутний стан.

Допоможе старенькій сусідці з покупками та клопотами в будинку. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами. Навколишні нерідко цим зловживають, але Анна не ображається.

ВАСИЛЬ

Ім’я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить гратися зі звірятами й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася – мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

ВОЛОДИМИР

Трактується як «володар світу» (ім’я Володимир слов’янського походження).

Позитивні риси імені Володимир: підвищена інтуїція, сильна воля, допитливість, конкретне втілення ідей. У середовищі однолітків він – серед лідерів. При цьому для Володимира характерні привітність, щирість, тонке почуття гумору. Люди з цим іменем цінують чистоту, порядок, комфорт у побуті. Мають швидку реакцію на події, вважають за краще планувати свої дії.

Негативні риси Володимирів: схильність до ризику, залежність від настрою, конфліктність. Коли його виведуть із себе, Володимир стає небезпечним. У роботі не шкодує себе, тому не раз у житті виявляється на межі нервового зриву.

 

А ще Володимир допитливий, тягнеться до знань, має прекрасну пам’ять. За вдачею він лідер і дуже любить  нові починання. Володимир ретельно все продумує і прораховує, а збоку виходить, що все зробилося на ентузіазмі або під впливом пориву. Чоловік з ім’ям Володимир активний, дипломатичний, має швидку реакцію.

В стосунках із жінками ніжний, уважний, швидко закохується.

ІГОР

Давньоруське слово “Ін(ъ)гварь” трактується як “охороняти ім’я Бога”. З давньоскандинавского слово “Ингварр” розшифровується як “Інг” – бог родючості, “варр” – обережний, обачний. Характеристика імені Ігор – воля, різнобічність, діяльність, моральність, активність.

Ігор добивається всього своїм власним трудом. Сам він – чоловік гордий, упертий, працьовитий і терплячий. Має багато задатків, але може нічого в житті не досягти, якщо зіб’ється зі шляху. Ігор легко сходиться з людьми, також легко з ними розлучається. Володіє суперечливим характером.

Ігор за натурою гравець, стійкий до невдач. Чорні смуги життя завжди сприймає, як щось тимчасове. Йому характерно ризикувати і випробовувати долю. Біда в тому, що він спочатку робить, а потім думає.

За темпераментом – товариський, зі схильністю до самозамилування і трохи завищеною самооцінкою. В Ігоря високий рівень інтелекту, відмінна пам’ять, здібності до аналізу.

Він може стати хорошим інженером, юристом, токарем і водієм, тренером і вчителем, може отримати популярність як науковець чи філософ. Часто вибирає кар’єру воєначальника, дипломата, актора. Може відмінно проявити себе у громадській діяльності.

Сумлінність у роботі і висока професійна підготовка властиві більшості Ігорям. Але Ігорю потрібно уникати необов’язкових людей, так як він надмірно відвертим і довірливим. Успішними підприємцями стають Ігорі з по батькові: Анатолійович Олександрович, Васильович, Володимирович Віталійович, Григорович, Геннадійович, Іванович, Євгенович, Леонідович, Костянтинович, Сергійович, Михайлович.

ІНЕСА

Ім’я Інеса походить від давньогрецького імені Агнеса «агнець», «ягня», також можна витлумачити як «безневинна».

Ім’я дівчини Інеси нагадує натягнуту струну, яку достатньо лише зачепити – і вона зазвучить. Це відображає і суть характеру Інеси. Вона дуже емоційна і збудлива. У дитинстві Інеса спокійна, безтурботна і усміхнена, впертість і наполегливість проявляться в її характері пізніше. У школі вона посередня учениця, багато читає, захоплюється спортом і часом навіть досягає певних успіхів. Дівчинка з цим ім’ям більше любить товаришувати з хлопчиками. Зазвичай Інеса справляє враження дівчини дещо не від світу цього, абсолютно губиться в критичних ситуаціях. Дорослою дівчина стає занадто егоїстичною і лінивою, щоб присвятити себе науковій діяльності. У сімейному житті дівчині з цим ім’ям заважає її вибуховий характер. Не вміючи примирити своє самолюбство з самолюбством близьких, Інеса часто провокує взаємні образи і сварки. Їй просто необхідно навчитися прислухатися до думки інших людей, а свою емоційність і завзятість направляти в інше русло. Вона чутлива і часто занурена в себе. Зайва доброта і довірливість можуть зробити Інесу легкодоступною мішенню для поганих помислів. При цьому Інеса досить жіночна і прагне реалізувати цю якість, доповнивши її хорошим чоловіком, який подарує надійність і стабільність. Не забуває дівчина і про матеріальну вигоду. Ні житло її батьків, ні житло батьків чоловіка їй не підійдуть. Вона не намагається бути зразковою господинею, але гостям завжди рада. Сімейне життя Інеси складається вдало, в домашньому колі вона швидко стає лідером. У компанії Інеса – організатор галасливих заходів. Відшукавши в душі дівчини потрібну струнку, не важко буде зробити її своїм щирим і відданим другом. Хоча і в симпатії до друзів Інеса не знає міри.

МИКОЛА

Ім’я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Навчається добре з усіх предметів. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборює без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-яку професію, буде добре заробляти.

Простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника Микола жорсткий і навіть деспотичний. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює себе і здатний наламати дров.

ПАВЛО

Павло – добра й чуйна дитина. Він із великим бажанням буде допомагати матері доглядати за молодшим братом або сестричкою. Ніколи не порушить заборон дорослих і буде переконувати своїх друзів не переступати рамки дозволеного. З віком у Павла ще більше виявиться здатність до співпереживання, співчуття.

Люди зможуть йому довірити свої таємниці. Павло схильний пофілософствувати й нерідко вибирає професію, відповідно до свого спокійного характеру. Колеги по роботі будуть цінувати в Павлові працьовитість, надійність і здатність у будь-який момент прийти на допомогу. Виконує свою роботу так, що ні підганяти, ні змушувати його не треба.

ПЕТРО

Ім’я походить від давньогрецького слова "Петра", що означає "стрімка кам’яна брила".

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б добре влаштувати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків.

СЕРГІЙ

Ім’я Сергій має різні версії походження. За першою, найпоширенішою версією, ім’я Сергій походить від римського родового імені Sergius. Сергій – це древній римський рід, ведучий, що бере початок від троянців та означає «високий», «знатний».

За наступною версією, ім’я Сергій – це сучасна форма латинського «servi dei», в перекладі означає «слуга Бога».

Як один із варіантів цієї версії – ім’я Сергій походить від латинського «Servus», що перекладається як «слуга».

Мало зустрінеш людей настільки ж товариських і відкритих світу, як Сергій. Він володіє глибиною почуттів і часом непередбачувано поводиться.

Із Сергія може вийти непоганий креативщик – він легко висуває нові ідеї, в змозі самостійно реалізувати кожну з них. Можете бути впевнені, що всі, кого він приверне до процесу втілення, пройдуть з його боку ретельний відбір.

Сергію не властиво приховувати або намагатися інакше піднести всі грані свого характеру, тому і хороше, і погане в ньому завжди зовні.

Однак почуття Сергій намагається тримати в собі. Йому приємніше і легше діяти, ніж проявляти будь-які емоції. Здатність до участі і тактовність з’являється у цього чоловіка лише в солідному віці.

Сергій вважає себе хитрою людиною, але він часто недооцінює опонента і потрапляє в халепу. Для роботодавця Сергій – цінний працівник. Він дуже обов’язковий і сумлінний. Перше його прагнення при вдалому працевлаштуванні – це облаштування і налагодження робочого процесу. Однак зі своєю думкою він не буде лізти до всіх і кожного.

Образити Сергія нескладно, навіть дрібниця може зіпсувати йому настрій. З проблемами він частіше намагається впоратися самотужки, не покладаючись ні на кого. Своїх друзів Сергій дуже цінує і завжди готовий надати їм допомогу.

Жінки і веселі застілля знаходяться в центрі захоплень чоловіка з цим іменем, але він не показує цього оточенню. Доля Сергія складається, немов мозаїка, з поганих і хороших вчинків, надмірної довіри і м’якості і, навпаки, стійкості і твердості в рішеннях.

У житті Сергію не вистачає блиску, і він всіляко прагне до нього. Цей чоловік обов’язково залишиться в пам’яті людей. Сергій володіє талантом знаходити вихід із найзаплутаніших ситуацій. У цьому йому допомагають розумові здібності, здатні виявляти увагу і до цілого, і до частковостей.

ФЕДІР

Ім’я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він не любить бути ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері чи й сам візьметься пришивати. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. Акуратність і педантичність буде властива чоловікам із іменем Федір протягом усього дорослого життя.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему