15 Листопада 2017
Новини

У Китаї знайшли рештки Будди

У Китаї знайшли рештки Будди

Китайські археологи під час розкопок буддійського храму в окрузі Цзінчжоу виявили рештки, які, ймовірно, належали Будді (Сиддхартхові Гаутамі) та були зібрані ченцями з монастиря Лунсін близько тисячі років тому. Про це повідомляє ScienceAlert.

Як пише lenta.ru,  двоє ченців – Юньцзян і Чжімін з Храму Манджушри, який належить монастирю, зібрали понад дві тисячі шаріра – реліквій, які представляють собою кристали, які залишилися після спалювання решток Будди та інших святих. Вони помістили їх у ящик та поховали в храмі разом зі збереженими зубами й кістками Гаутами.

На артефакт натрапили мешканці села, які знаходилися у Цзінчжоу й займалися ремонтом дороги.

На місці розкопок дослідники також знайшли 260 статуй заввишки два метри. Проте фахівці не знають точно, чи були вони поховані разом із буддійським святим. Крім того, у археологів немає впевненості в тому, що прах дійсно належить Будді, як стверджує залишений стародавніми монахами напис на ящику.

2016 року китайські археологи виявили фрагмент черепа, який також, ймовірно, належав Будді.  Він був схований всередині золотої скриньки, а вона в свою чергу – всередині срібної. Вони зберігалися всередині зменшеної копії ступи, знайденої у склепі під буддистським храмом у Нанкіні (схід Китаю).

Сіддхартха Гаутама, відомий як Будда, – засновник буддизму, який жив у Індії приблизно 2 500 тисячі років тому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали