15 Листопада 2017
Новини

Бездарність російського Міноборони – це нервовий зрив Путіна

Бездарність російського Міноборони – це нервовий зрив Путіна

Нещодавно розгорівся великий скандал, коли з'ясувалося, що представлені Міністерством Оборони РФ "неспростовні" докази підтримки Армією США терористів ІДІЛ, насправді виявилися компіляцією скрінів із комп'ютерної гри та військових операцій ВПС Іраку. Зокрема використовувалися кадри з комп'ютерної гри "AC-130 Gunship Simulator", а також кадри з відео Міністерства оборони Іраку, на якому ВПС цієї країни наносять удари по терористах ІДІЛ.

І ось, здавалося б, Міністерство оборони РФ, колосальні бюджети, начебто технічні можливості, а фейки настільки примітивні, що на їхнє викриття пішло менше години! З чим же пов'язана така бездарність пропагандистської машини Кремля?

Хотілося б нагадати, що методи пропаганди в Росії ніколи не відрізнялися витонченістю і якістю. Наприклад, коли 2014 року на Донбасі ще не точилися запеклі бої, а ура-патріотам необхідна була їжа для закушування «боярки», в хід ішли кадри з сирійської або ж чеченської бійні.

У випадку ж із  брехнею МО РФ, ситуація трохи цікавіша. Справа в тому, що це шокуюче «викриття» з'явилося якраз після завершення саміту АТЕС, на якому Путіна інтелігентно, але недвозначно проігнорував Дональд Трамп. Явно залишившись незадоволеним зустріччю і підсвідомо відчуваючи ступінь приниження, Путін дав зелене світло дискредитації Армії США, як це було свого часу зроблено з Ердоганом і його оточенням.

Враховуючи ж, що між потенційним зазначенням виконання критично короткий термін, за який складно видати «нагору» якісний графічний матеріал, то й була представлена на суд публіки така халтура.

Таким чином, російський фейк це, з одного боку, свідчення нервового зриву у Путіна після відвідування В'єтнаму, а з іншого – показник технічної відсталості Росії, яка замість створення свого якісного матеріалу, хай і підробленого, але змушена красти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему