14 Листопада 2017
Новини

14 листопада: кого привітати з днем ангела?

14 листопада: кого привітати з днем ангела?

Цього дня відзначають іменини Уляна, Давид, Денис, Єлизавета, Дмитро, Петро, Сергій, Федір, Яків.  Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

УЛЯНА

Ім’я Уляна має різні версії походження. Як народна форма імені Юлія – означає «з роду Юліїв», «кучерява», «пухнаста». За другою версією Уляна – радянське ім’я на  честь Леніна – Володимира Ульянова. Зменшувально-пестливі звертання Яна, Ліна і Ліана є також самостійними іменами.

Для Уляни головною рисою характеру є справедливість. Ця енергійна і сильна дівчина завжди проявляє свою відкритість до інших людей. У ній немає зверхності та егоїзму. В глибині душі Уляна чуттєва і м’яка людина. З ранніх років їй цікаве мистецтво. У школі не завжди складається із точними науками. Може проявляти себе як сором’язлива і нерішуча особа, боїться образити людей, проявляє делікатність. Народжена взимку володарка цього імені бере багато своїх якостей від батька, особливо впертість. Шарм і добродушність роблять цю дівчину привабливою для протилежної статі. Вийшовши заміж, Уляна присвячує практично весь свій час сім’ї і облаштуванню будинку. Вона з величезним задоволенням приймає у себе гостей. В її оселі часто збираються компанії друзів. Єдине, що Уляна навряд чи здатна пробачити своєму чоловікові, – зраду. Якщо це станеться, то, швидше за все, жінка подасть на розлучення. У сімейному житті Уля проявляє лідерські якості. Вона може командувати. Любить відчувати себе незалежною. Робота Уляни не повинна бути пов’язана з відрядженнями. Їй більше подобається проводити час вдома у звичній обстановці. Для себе вона вибирає спокійні хобі. Це може бути в’язання або колекціонування. Володарка імені Уляна прекрасно може проявити себе з творчої сторони. Вона добре малює, вміє співати, пише вірші. Завдяки своїй працьовитості Уляна здатна домогтися в житті значного успіху. На роботі проявляє себе як чесний і порядний працівник.

ДАВИД

Означає «улюблений», «улюбленець».

У дитинстві Давид зростає врівноваженим, упевненим у собі хлопчиком. Він досить добродушний, але в потрібні моменти демонструє сильну волю. Маленький Давид володіє даром переконання не тільки однолітків, але і дорослих. У нього багато друзів, які легко визнають його лідерство.

Давид рідко буває жадібним, заздрісним і злопам’ятним. При цьому він трохи егоїстичний, потребує частих похвал. Чоловік не терпить брехні, намагається не спілкуватися з тими людьми, яких запідозрить в обмані. Цінує тонке почуття гумору, сам уміло користується іронією.

Досить запальний, емоційний чоловік, він, тим не менше, швидко відходить, довго не таїть образу. У нього, як правило, багато друзів, які завжди можуть розраховувати на його підтримку. Хоча нерідко через них Давид потрапляє в неприємні ситуації.

Чоловік, який носить це ім’я, часто буває романтиком. Він дуже любить подорожі, пригоди, особливо ті, які проводить у великій компанії друзів. Усправах він виявляє обачність і обережність, нічого не робить необдумано. Можливо, завдяки цій якості Давид часто досягає великих успіхів у житті. Він створює враження інтелігентного, ерудованого чоловіка, який може підтримати розмову на будь-яку тему. Це допомагає Давиду встановлювати необхідні зв’язки, заводити корисні знайомства.

В характеристиці імені Давид зазначається, що чоловік з таким ім’ям найбільше цінує сім’ю. Зазвичай його дружиною стає красива, розумна жінка, яка володіє сильною волею і здатна надавати підтримку у всіх його справах. Для нього важливо, щоб дружина не скупилася на ласку, слова похвали.

ДЕНИС

Ім’я Денис спочатку було народною формою застарілого церковного імені Діонісій, яке, в свою чергу, походить від давньогрецького імені Діонісіос, що означає «що належить Діонісу». У міфології Стародавньої Греції Діоніс - бог виноградарства, виноробства, родючості, натхнення, продуктивних сил природи. Тому іноді імені Денис дають тлумачення «веселун», «гуляка». Від чоловічого імені Денис утворені жіночі імена Деніз, Діонісія, Дениса. Ім’я Денис згадується як в православних, так і в католицьких святцях. Серед католиків особливо шанується святий Діонісій Паризький, який є покровителем Франції та Парижа. Маленький Денис надзвичайно рухливий. З ранніх років він не може всидіти на місці, дуже цікавий. Денис охоче вступає в будь-яку гру, навіть іноді намагається приєднатися до компанії старших дітей. Можливо, в шкільні роки Денис не дуже старанний або посидючий, але зате він швидко розуміє і легко запам’ятовує інформацію. Посидючим цей хлопчик може стати, тільки якщо знайде собі заняття до душі. Швидше за все, зі школи Дениско винесе мало знань, зате в ерудиції йому не відмовиш. Можливо, вроджена цікавість хлопчика допоможе стати йому вченим, який знається в багатьох галузях. Денис сповнений енергії і вона штовхає його на необдумані вчинки. Пускаючись в авантюри, хлопчик не забуває захопити із собою друзів і багато в чому проявляє організаторські здібності. Щоравда, вистачає Дениса ненадовго, часто він кидає справу, не завершивши її і підвівши тих, кого залучив до неї. Володіючи швидким розумом, Денису, однак, дуже складно збрехати.

На жаль, часті сімейні негаразди можуть спровокувати в Дениса серйозну тягу до алкоголю, тим самим до кінця зруйнувавши і без того хиткий сімейний світ. Щоб домогтися успіху в житті, Денису дуже важливо розвивати в собі обережність, терпіння і обов’язковість. Тільки ці якості допоможуть чоловікові в будь-якій професії. Денис – організатор, не боїться копіткої роботи, а з віком стає дуже акуратним і посидючим. Буває, що Денис бере участь в різних авантюрах. Йому б трішки обережності, терпіння і, тоді будь-яка розпочата справа буде успішною. Денис принциповий і часто нав’язує свої ідеї оточенню. Йому легко повести за собою інших людей, але ось бути їхнім ватажком до кінця йому незручно. У сімейному житті Денис вважає за краще жити окремо від батьків. Вибираючи собі супутницю життя, Денис буде керуватися принципом «щоб було цікаво». Йому подобаються жінки активні, легкі на підйом, розкуті в діях. Дітей своїх він вважає за краще виховувати на ідеях свободи.

ЄЛИЗАВЕТА

Ім’я Єлизавета має давньоєврейське походження й у перекладі буквально означає «Бог мій – клятва», «заклинаємо Богом». Примхлива і владна, категорична і самозакохана Єлизавета часто відчуває себе недооціненою, тому часто вступає в конфлікти і робить божевільні вчинки. Це владні жінки, які мріють спорудити навколо себе маленьке королівство. Єлизавета вперта, заздрісна, хвалькувата, її постійно мучать сумніви, вона завжди має купу проблем і намагається повідомити про це абсолютно всім близьким і друзям. Проте, з дорогими для Лізи людьми вона проявляє себе доброю і чуйною жінкою. Вона – інтроверт, замкнута і не завжди говорить те, що дійсно думає. Єлизавета вміє пристосовуватися до оточення. Вона цікава і врівноважена, завжди доводить розпочаті справи до переможного кінця, при цьому на першому місці для цієї жінки будуть її інтереси. Вона дуже болісно сприймає власні невдачі. Конфліктність Лізи негативно позначається на її відносинах з колегами. Єлизавета обожнює плести інтриги і розпускати плітки, в спілкуванні з жінками воліє бути лідером. Взагалі ж, професійна діяльність для Лізи не є найважливішою сферою життя. Ідеальні професії для Єлизавети – радіо- і телерепортер, ці жінки завжди цікавляться новітніми розробками в області радіоелектроніки. Проте, потай від усіх Лізи мріють бути розвідницями або слідчими. Найважливіше в житті Єлизавети – її сім’я. Ліза – прекрасна господиня, ощадлива і запаслива. Вона відмінно готує і частенько балує свого чоловіка різними кулінарними шедеврами. До візитів друзів і родичів чоловіка Єлизавета ставиться спокійно, також спокійно вона спілкується із сусідами. У сімейних стосунках шукає спокою і миру. Перші роки подружнього життя Лізи можуть характеризуватися напруженням у відносинах із чоловіком, але пізніше всі проблеми зникають. В молодості Єлизавета має безліч шанувальників, щасливою вона стає, як правило, тільки в другому шлюбі. Зустрівши коханого і ставши його дружиною, Єлизавета буде йому вірна, навіть,коли овдовіє. Єлизавета любить заманити в свої тенета сором’язливого чоловіка, який навіть не здогадується, куди потрапив. Вона мріє кинутися в обійми коханої людини, але приховує своє бажання. Єлизавета завжди шукає найкраще, зокрема і партнера. Зовні Ліза виглядає привабливою, але хитрою кокеткою, вона обожнює яскраво одягатися. Єлизавета дуже легко сходиться з новими людьми. У Єлизавети дуже розвинена інтуїція, яку вона успішно використовує для вибору друзів. Ліза обожнює гучні компанії і розваги, однак, вибираючи між подругами і сім’єю, завжди вибирає сім’ю.

ДМИТРО

Походження цього імені пов’язане з ім’ям Деметри із древньої міфології. Це богиня землі й родючості.

Дмитро росте хворобливою дитиною, що позначиться на його нервовій системі. Він буде примхливим, вимогливим до навколишніх. У матері буде постійно шукати захисту й допомоги.

Кожного разу, коли ви дізнаєтеся, що ваш новий знайомий носить ім’я Дмитро, знайте, що перед вами стоїть надзвичайно добрий, активний і вольовий чоловік. Хоча в житті Дмитра складно зламати, він може замкнутися в собі під вантажем проблем. Він не завжди в змозі увійти в становище іншої людини і може бути надто суворим. Дмитро вірний дружбі, але жити з ним непросто. З ним можна довго спілкуватися на відстані, але сильна воля і впертість не дадуть спокою в домашній обстановці. Дмитро може бути дуже талановитим, розумним і кмітливим, але добитися в житті нічого не зможе, поки не вгамує властиву йому балакучість. Для матерів Дмитро – втілення їхніх мрій і об’єкт для піклування.

Дмитро так само швидко закохується, як і може охолонути. У стосунках він сміливо йде до мети і часто досягає успіху. Але за успіхами в житті цього чоловіка, як правило, йдуть невдачі, після злетів – падіння. Стабільність не властива чоловікам із цим ім’ям. У справах Дмитро спирається на логіку і зовсім забуває про дипломатію. Він готовий іти на ризик, його головна мета – бути кращим, не дати себе перевершити. Хоча Дмитро не позбавлений інтуїції, але часом про неї забуває. Його головний помічник у справах – холодний і прагматичний розум. Дмитро належить до чоловіків із загостреним почуттям моральності. Він не дозволить нікому жартувати на цю тему. Не дивно, що і перша жінка в його житті з’являється аж ніяк не рано. З жінками Дмитро поводиться як справжній чоловік, хоча іноді йому не вистачає здібностей до зваблювання. У шлюб Дмитро вступає не один раз. У Дмитра непогані шанси домогтися багато чого на технічному поприщі. Він може бути і дослідником, і програмістом. Водночас це дуже ділова людина. Він швидкий на рішення, завжди пам’ятає про необхідні справах. Дмитро легко вписується в будь-який колектив, добре вміє спілкуватися з людьми. Хоча в лідери не рветься, по службі просувається досить швидко.

ПЕТРО

Ім’я походить від давньогрецького слова "Петра", що означає "стрімка кам’яна брила".

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б непогано влаштувати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків.

СЕРГІЙ

Ім’я Сергій має різні версії походження. За першою, найпоширенішою версією, ім’я Сергій походить від римського родового імені Sergius. Сергій – це древній римський рід, ведучий, що бере початок від троянців та означає «високий», «знатний».

За наступною версією, ім’я Сергій – це сучасна форма латинського «servi dei», в перекладі означає «слуга Бога».

Як один з варіантів цієї версії – ім’я Сергій походить від латинського «Servus», що перекладається як «слуга».

Мало зустрінеш людей настільки ж товариських і відкритих світові, як Сергій. Він володіє глибиною почуттів і часом непередбачувано поводиться.

З Сергія може вийти непоганий креативщик – він легко висуває нові ідеї, в змозі самостійно реалізувати кожну з них. Можете бути впевнені, що всі, кого він приверне до процесу втілення, пройдуть з його боку ретельний відбір.

Сергію не властиво приховувати або намагатися інакше піднести всі грані свого характеру, тому і хороше, і погане в ньому завжди на виду.

Однак почуття Сергій намагається тримати в собі. Йому приємніше і легше діяти, ніж проявляти будь-які емоції. Здатність до участі і тактовність з’являється у цього чоловіка лише в солідному віці.

Сергій вважає себе хитрою людиною, але він часто недооцінює опонента і потрапляє в халепу. Для роботодавця Сергій – цінний працівник. Він дуже обов’язковий і сумлінний. Перше його прагнення при вдалому працевлаштуванні – це облаштування і налагодження робочого процесу. Однак зі своєю думкою він не буде лізти до всіх і кожного.

Образити Сергія нескладно, навіть дрібниця може зіпсувати йому настрій. З проблемами він частіше намагається впоратися самотужки, не покладаючись ні на кого. Своїх друзів Сергій дуже цінує і завжди готовий надати їм допомогу.

Жінки і веселі застілля знаходяться в центрі захоплень чоловіка з цим іменем, але він не показує цього оточенню. Доля Сергія складається, немов мозаїка, з поганих і хороших вчинків, надмірної довіри і м’якості і навпаки – стійкості і твердості в рішеннях.

У житті Сергію не вистачає блиску, і він всіляко прагне до нього. Цей чоловік обов’язково залишиться в пам’яті людей. Сергій володіє талантом знаходити вихід із найзаплутаніших ситуацій. У цьому йому допомагають його розумові здібності, здатні виявляти увагу і до цілого, і до частковостей.

Жити з Сергієм дуже непросто. Його вчинки бувають непередбачувані. Сам же він легко оцінює людину одним поглядом і має розвинену інтуїцію. Коли Сергій поруч, з ним складно не сваритися, але коли він зникає із життя, то на думку спадають всі позитивні моменти з ним, а їх виходить не мало. Поведінка Сергія часто не вписується в громадські рамки моральності і моралі, вони для нього занадто вузькі.

Із Сергїїв виходять найкращі батьки і чоловіки, а в якості супутниць життя ці чоловіки вибирають, як правило, спокійних і врівноважених жінок. Він у всьому прислухається до дружини, але і про свою думку не забуває.

У задоволеннях Сергій часто не знає міри. Він захоплюється музикою, любить ходити в кіно. У компанії він заводила і балакун, не проти взяти участь у виставах і постановках. Прагнення втілювати і чималий творчий потенціал часто змушують Сергія вибирати кар’єру актора або композитора. Навіть якщо вибір чоловіки не впав на творчі професії, він буде прагнути стати керівником або працівником реклами. Тільки на таких позиціях він зможе повністю розкрити свій потенціал.

ФЕДІР

Ім’я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він не любить бути ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері чи й сам візьметься пришивати. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. Акуратність і педантичність буде властива чоловікам із іменем Федір протягом усього дорослого життя.

ЯКІВ

Це біблійне ім’я, за переказами Яків був близнюком Ісава і народився слідом за ним, тримаючись за п’яту свого старшого брата. Яків відзначається у всіх авраамічних релігіях: в іудаїзмі, християнстві та ісламі. У західних мовах використовують дві форми імені Яків (Jacobus і Jacomus), які дали родинні імена. В Англії – Джеймс і Джейкоб, в Італії – Джакомо і Джакоббе. Якуб, Яго, Жакоб, Жако, Хакобо, Жак, Хайме, Акоп – це все аналоги ім’я Яків. А від відповідних чоловічих імен з’явилися і жіночі варіанти – Жаклін, Жакез, Жакоб, Якоба, Якобінія. У православних особливо шануються апостоли Яків Зеведеїв (Яків Старший) і Яків Праведний. Для імені Яків (Яків) будуть вказані православні іменини, католицькі іменини можна подивитися у імені Джеймс. Маленький Яків зростає дуже непосидючою дитиною. Уже в дорослому віці характер Якова можна назвати важким, хоча цей чоловік має неабиякий розум, розважливість і вміє передбачати події. За своїм темпераментом це яскраво виражений холерик, він хитрий і володіє даром переконання. Самого його переконати практично неможливо, він довіряє тільки незаперечним аргументам. Але навіть якщо і визнає вашу правоту, то не скаже про це. Зимові представники відрізняються особливо вибуховим і неврівноваженим характером. Осінній Яків схильний займатися підприємництвом або комерцією, оскільки виявляє хитрість, передбачливість і ставить гроші на перше місце. Літні чоловіки відрізняються веселою вдачею, чуйністю, добротою і енергійністю. Не дивлячись на їхній спокій і врівноваженість, їх теж можна розізлити. Весняний Яків веселий, володіє хорошим почуттям гумору, приємний у спілкуванні і амбітний. У виборі професії Яків завжди довіряє тільки своєму рішенню і не любить вислуховувати чужі поради. Він може швидко зорієнтуватися в будь-якій ситуації і зробити правильний вибір. Завжди намагається вибрати професію, де потрібно швидко реагувати в складних ситуаціях, наприклад, може стати політиком, льотчиком або спортсменом. Головне для нього в роботі – це відсутність одноманітності. Він дуже рухливий і легко до всього пристосовується, у своїх оцінках в основному завжди об’єктивний і володіє хорошою інтуїцією. Таким чоловікам долею накреслено здійснювати щось важливе. По службових сходах він просувається нерівномірно, його чекають злети і падіння. Для досягнення своєї мети Яків готовий майже на все, іноді він вміло використовує для цього інших людей. При цьому це досить принципова людина, він цінує дружбу і товариство на роботі, не терпить зрад і некрасивих вчинків. Яків завжди відданий справі, але вимагає того самого від інших. У сімейному житті Яків непередбачуваний і іноді може посіяти паніку в колі своїх домочадців. Причина цього полягає в потребі сильних переживань, і це часто приносить багато клопоту. Його не можна не любити, оскільки це впевнений в собі чоловік, гостинний, уважний і тактовний господар. Свою сім’ю Яків дуже береже і любить, вона для нього є єдиним місцем відпочинку. Це дуже інтелігентний чоловік, тому з ним завжди цікаво. Іноді може проявляти деспотизм і впертість, що ускладнює спілкування з ним. Яків може проявляти зайву категоричність, яка може часом доходити до крайнощів. Він має схильність засуджувати людей, якщо їхня поведінка не збігається з його уявленнями про справедливість. Йому слід пам’ятати, що його думка не завжди може бути істиною. Якову необхідно розвивати в собі стриманість, доброту і вміння прощати людям їх слабкості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему