13 Листопада 2017
Новини

До 2050 року населення України істотно скоротиться

До 2050 року населення України істотно скоротиться

Населення України до 2050 року може скоротити на 5,5 млн осіб.

Такий прогноз озвучили і Інституті демографії та соціальних досліджень імені М. в. Птухи НАН України, повідомляє Дзеркало Тижня.

При цьому кількість людей працездатного віку скоротиться на 6,6 млн, тоді як кількість людей старше 60 років зросте на 2,6 млн, і їхня частина в суспільстві буде становити 33%. У теж час співвідношення вікових контингентів трудоактивного (20-59 років) і пенсійного віку (60 років і старше) зменшиться з нинішніх 2,6 до 2 на початку 2030-х і до 1,5 наприкінці прогнозованого періоду.

Вчені відзначають, що для запобігання такого перебігу демографії необхідно переглянути інструменти державної політики у всіх сферах.

"Прийняття на державному рівні Національного плану дій з питань старіння, навіть в декларативній формі, стало б підтвердженням розуміння складності цього питання і уваги до становища літніх людей, дало б можливість поставити завдання у якісно новому форматі, в тому числі із залученням громадського сприяння та донорських коштів", - завила дослідник Лідія Ткаченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему