11 Листопада 2017
Новини

Археологи виявили древній шлюбний контракт, якому 4 тисячі років

Археологи виявили  древній шлюбний контракт, якому 4 тисячі років

У Стамбулі в Туреччині археологи знайшли найдавніший шлюбний контракт, вік якого становить 4 тисячі років. У документі визначалися умови, за якими пара могла звернутися за послугами до сурогатної матері. Про це повідомляє newwest.media з посиланням на Daily Mail.

Ассирійський шлюбний договір був висічений на глиняній табличці. Текст написаний клинописом. Це - одна з найдавніших форм письма.

У документі йшлося, що в разі, якщо пара не може народити дитину, то подружжя могло звернутися до сурогатної матері. Нею могла стати рабиня дружини. Якщо рабиня-сурогатна мати народжувала хлопчика, вона мала право отримати свободу.

«Якщо в сім'ї народжувався хлопчик - це означало, що родина отримувала спадкоємця, тобто не залишалася без продовження роду. Тому нагородою за таку послугу була свобода», - пояснив турецький науковець Ахмет Беркіз Турп.

Глиняна табличка зараз виставляється в Стамбульському археологічному музеї як найдавніша згадка про людське безпліддя. Крім того, результати дослідження (розкопок і розшифрованого тексту) були опубліковані в науковому журналі "Гінекологічна ендокринологія".

Довідково:

Ассирійці - народ, який походить від стародавніх племен Передньої Азії. Ассирійцями називають мешканців колишньої Ассирійської імперії, яка існувала на території сучасних Іраку і частини Туреччини. Безпосередніми предками ассирійців були мешканці Месопотамії (Ірак), які розмовляли арамейською мовою,якою свого часу розмовляв й Ісус Христос. Ассирійці й досі мають власну церкву та живуть у Сирії, Іраку, Лівані, Туреччині.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему