11 Листопада 2017
Новини

На Волині урочисто зустріли 14-ту бригаду

На Волині урочисто зустріли 14-ту бригаду

Майже 4 тисячі бійців повернулися у розташування окремої механізованої бригади із зони неоголошеної війни на сході, повідомляє День.

Сьогодні Володимир-Волинський урочисто зустрічав бійців 14-ї  бригади. Вони пройшли урочистим маршем від частини до площі Героїв. Колона військовослужбовців дорогою зупинялася біля третьої Володимир-Волинської школи, тут її з плакатами і квітами зустрічали вчителі та учні.

Воїни вшанували пам’ять  начальника зв’язку 51-ї бригади Віктора Хмелецького та бійця добровольчого батальйону ДУК “Правий сектор” Дмитра Колеснікова, випускників цієї школи, яким встановлено тут пам’ятні дошки.

На площі Героїв бійців вітали командувач Оперативного Командування “Захід” генерал-майор Олександр Павлюк, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, міський голова Петро Саганюк, інші представники влади.

Військовослужбовцям вручили заслужені нагороди і відзнаки, відбувся святковий концерт

Нагадаємо, 14-та бригада була створена на базі 51-ї, яка багато років базувалася у Володимирі-Волинському, і з початку військових дій на сході однією з перших увійшла на Донбас і понесла чи не найбільші втрати серед інших формувань Збройних Сил України.

Розстріляний блокпост 51-ї бригади під Волновахою для багатьох став усвідомленням, що почалася неоголошена війна проти України. 51-ша бригада була найбільшим  підрозділом ЗСУ, нараховувала до 5 тисяч військовослужбовців.

 

.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему